offline london kierownik
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline perer inżynier
|
To jest bardzo trafne obserwacja bo problem z trybami pracy jest właśnie taki że operator bez motywacji do oszczędzania paliwa zawsze wybierze tryb maksymalny bo jest szybciej i łatwiej. Nowoczesne systemy paliwowe rozwiązują to inaczej niż przez wybór trybu przez operatora bo inteligentny system sam rozpoznaje charakter pracy i dostosowuje moc bez decyzji operatora. Przy precyzyjnych pracach gdzie pełna moc nie jest potrzebna system automatycznie ogranicza obroty i pobór paliwa a przy wymagających pracach daje pełną moc bez opóźnienia. Operator nie musi nic ustawiać a system optymalizuje zużycie automatycznie. Przy zarządzaniu flotą warto też rozważyć systemy telematyczne które pokazują zużycie paliwa per operator bo to jest narzędzie do identyfikacji kto marnuje paliwo a kto pracuje efektywnie. Na https://bielsk.eu/kraj-swiat/59114-nizsze-kos zty-nowoczesne-systemy-paliwowe-w-koparkach-hitachi jest opisane jak konkretnie działają nowoczesne systemy paliwowe. |
|
| |
| Reklamy Google |
Minikoparka - jaka?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Wymiana szczęk tokarskich Liczba postów: 3 Grupa: Technologie... Przed decyzją sprawdź stan prowadnic szczęk w korpusie uchwytu bo jeśli prowadnice są wytarte to nowe szczęki nie poprawią centrowania. Szczęki możesz sprawdzić...
- Jaki cement na beton? Liczba postów: 7 Grupa: Technologie... Cześć, jaki cement polecacie na beton na fundamenty? Mam na myśli dom jednorodzinny?
- Jak powinny być montowane okna? Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Wymiana stolarki to inwestycja, którą warto dobrze zaplanować, dlatego przed podjęciem decyzji przeglądałem kilka różnych ofert. Jedną z ciekawszych znalazłem w...
- Fotowoltaika Liczba postów: 187 Grupa: Technologie... Możesz spróbować zaufanego sklepu internetowego Globy https://globy.com/help-center/glossary. Zawsze znajdziesz tam produkty wysokiej jakości. Zamawiałem tam ju...
- Czy koraliki zamiast drzwi to dobre rozwiązanie? Liczba postów: 21 Grupa: Technologie... Koraliki niekoniecznie... lepsze wydają mi się już te żaluzje, ale ja stresowałabym sie chyba za bardzo że coś mi się urwie i odpadnie, więc wejscie do kuchni m...