Mój stary parkiet skrzypi (witam wszystkich serdecznie(

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

2 sierpnia 2008, 00:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam bardzo cieplutko i mam nadzieje ze równiez ciepło tu sie traktuje nowych i żadnych wiedzy na temat wszystkiego co związane z budowlanką.
Jestem nowy mam na imię Grzegorz, ksywa jahur.Za miesiąc chce otworzyc swoją malutką firme związaną z wykonczeniami. Chciałbym tu wymienic sie doswiadczeniami jak i równiez będe napewno prosił o porade.
Bywałem na iinym tak mi sie wydawało popularnym forum budowlanym lecz niestety strasznie mi sie to nie spodobało gdyz niechcieli odpowiadac i niewiem czym to było spowodowane, byc moze wysokim mniemaniem.
To wszystko na początek, jeszcze raz witam serdecznie.
Moj problem jaki mam dotyczy podłogi w naszym mieszkaniu, jest tu połozony parkiet ale juz stary i bardzo mocno on skrzypi, gdzie niegdzie płytki są luxne i jest to normalnie odczuwalne.

Pytanie mam co z tym fantem zrobic??
Owszem myslimy nad wymianą podłogi, jakies panele bądz deska i potrzebuje porady co zrobic z tym parkietem przed połozeniem nowej drewno bądz drewnianej podłogi. Można by było zerwac lecz niewiem co jest pod spodem i moze nie warto gdyz juz swoj poziom ma ale napewno trzeba by ją jakos naprawic.
I teraz jak???
Ja myślałem przed połozeniem nowej zeby wylac, zalac szczeliny jakims klejem.
????
Gorąco pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 grudnia 2009, 14:06

ale cie potraktowali, rzeczywiscie cieplutko, zero odpowiedzi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 grudnia 2009, 02:41

Tu by przydała się wypowiedź doświadczonego parkieciarza, nie takiego co tylko przychodzi i kładzie nowe, tylko takiego, co potrafi poradzić sobie w takich przypadkach.
Chętnie bym pomógł ale parkietami się nie zajmuję, /kto robi wszystko ten nie robi dobrze nic/ mam od tego sprawdzoną firmę, którą polecam przy okazji moich robót..

Zgłoś | Cytuj | Link

25 grudnia 2009, 13:31

Witam,

polecam zerwać klepki, wyszlifować (usunąć) subit lub inny materiał na którym położone są klepki i ułożyć podłogę (deskę).

Z naszych doświadczeń wynika, że "kombinowanie" poprzez drobne remonty w większości przypadków kończy się wyższymi kosztami niż ułożenie nowego pokrycia. Zawsze pojawiają się wcześniej nie przewidziane czynniki.

Pozdrawiam

AKUSTA
Producent podłóg na legarach.
rc

Użytkownik jahur napisał: Witam bardzo cieplutko i mam nadzieje ze równiez ciepło tu sie traktuje nowych i żadnych wiedzy na temat wszystkiego co związane z budowlanką.
Jestem nowy mam na imię Grzegorz, ksywa jahur.Za miesiąc chce otworzyc swoją malutką firme związaną z wykonczeniami. Chciałbym tu wymienic sie doswiadczeniami jak i równiez będe napewno prosił o porade.
Bywałem na iinym tak mi sie wydawało popularnym forum budowlanym lecz niestety strasznie mi sie to nie spodobało gdyz niechcieli odpowiadac i niewiem czym to było spowodowane, byc moze wysokim mniemaniem.
To wszystko na początek, jeszcze raz witam serdecznie.
Moj problem jaki mam dotyczy podłogi w naszym mieszkaniu, jest tu połozony parkiet ale juz stary i bardzo mocno on skrzypi, gdzie niegdzie płytki są luxne i jest to normalnie odczuwalne.

Pytanie mam co z tym fantem zrobic??
Owszem myslimy nad wymianą podłogi, jakies panele bądz deska i potrzebuje porady co zrobic z tym parkietem przed połozeniem nowej drewno bądz drewnianej podłogi. Można by było zerwac lecz niewiem co jest pod spodem i moze nie warto gdyz juz swoj poziom ma ale napewno trzeba by ją jakos naprawic.
I teraz jak???
Ja myślałem przed połozeniem nowej zeby wylac, zalac szczeliny jakims klejem.
????
Gorąco pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka podłoga do kuchni? Liczba postów: 235 Grupa: Robimy stro... Na stronie https://epanele24.pl znajdziecie portal informacyjny eDom, który poświęcony jest tematyce domu, budownictwa, remontów i wykończenia wnętrz. Szczegóło...
  • Panele Liczba postów: 160 Grupa: Robimy stro... Polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę, na której znajdziecie sklep internetowy Podłogi24 - quickstep sklep internetowy , który w ofercie posiada panele winylow...
  • Podłogi Liczba postów: 274 Grupa: Robimy stro... A co powiecie o podłogach panelowych oraz bambusowych z drewna egzotycznego? Bo moim zdaniem prezentują się równie fajnie i ciekawie, są ponadczasowe ,a ich sze...
  • Ocena stanu stropu przed wylaniem nowej wylewki Liczba postów: 16 Grupa: Robimy stro... Dzień dobry, Robię generalny remont na poddaszu 22 letniego domu parterowego o powierzchni poddasza 140mkw po podłodze, dachu wielospadowym ze słupami i dachów...
  • Grunt na posadzkę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy stro... Szanowny Panie, Zastosowanie gruntu niesie za sobą wiele korzyści. Grunt sprawia, że powierzchnia jest bardziej stabilna, wolna od zanieczyszczeń, charakteryzuj...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21141 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 272

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */