Montaż nowych drzwi na starych ościeżnicach

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

19 maja 2011, 22:59

Zgadzam sie: good 0 bad

Stara ościeżnica najczęściej nie jest prosta stąd też potrzeba dopasowania. W przypadku "osłon" często jest problem właśnie z tytułu wypaczenia, budynek osiada i wszystko pracuje dopasowując się do siebie, a nowe drzwi są proste i często trzeba je ciąć w różne strony, co jest niebezpieczne i grozi utratą gwarancji.

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2011, 10:41

Polecam ZBIGMET.Robią drzwi pod wymiar z MDF i forniru.Mają futryny,które obejmują konstrukcyjnie stare metalowe-nie trzeba demolować mieszkania wyjmując te dotychczasowe.Zrobią każdy wzór.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lipca 2011, 19:36

Zwykle nie ma problemu z montażem drzwi wewnętrznych na starych ościeżnicach, proszę zmierzyć dokładnie ościeżnice w paru miejscach, jeżeli nie będą zbytnio krzywe to drzwi zamontujecie bez problemu.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2011, 10:23

Wszystko zależy od wymiaru drzwi, zawsze można pod szlifować futrynę albo "kołki" w drzwiach przesunąć tak aby pasowały.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2011, 22:01

Wystarczy dobrze zmierzyć ościeżnice i sprawdzić czy nie są krzywe. Jeżeli wszystko jest ok spokojnie można zamówić drzwi wewnętrzne

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2011, 09:46

No własnie i tu jest problem, ponieważ ościeżnice często są krzywe nawet bardzo. a pomyśleć ze kilku kontowa zmiana już spowoduje brak dopasowania.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lipca 2011, 01:08

Dlatego też częściej zamiast ościeżnic nakładek stosuje się zwykłe regulowane i zmienia rozmiar drzwi o jeden, lub wymienia całość na nowy komplet z ościeżnicą.

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lipca 2011, 12:24

Wiadomo, że to kwestia portfela, lecz ja osobiście gdy miałem starą ościeżnice wolałem sb kupić nową ponieważ lepiej wygląda no i nie ma kłopotu z montażem drzwi do niej zamocowanych.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2011, 20:35

Witam,
ponadto niezależnie czy wyrwiemy i wstawimy nowe, czy weźmiemy ze zmniejszeniem otworu, to cena jest praktycznie taka sama, więc lepiej zrobić od razu jak się należy i tak jak nie teraz to po kolejnym okresie już treba będzie koniecznie wymienić całość.

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

22 sierpnia 2011, 13:10

co prawda to prawda kupujac nowe drzwi praktycznie w cenie jest ościeżnica więc hmm wybór należy do Ciebie ;))

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Gdzie kupić okna antywłamaniowe? Liczba postów: 10 Grupa: Montujemy o... Tego typu okna w niższej cenie oraz przy fachowym doradztwie,pomocy- znajdziesz na www.HurtOkien.pl gdzie serdecznie zapraszamy.
  • jakie okno do łazienki wybrać Liczba postów: 12 Grupa: Montujemy o... Ja myślę, że lepszym wyborem do łazienki są okna PCV Łódź bo jest to miejsce narażone na występowanie wilgoci, a okna z PCV są łatwiejsze w utrzymaniu czystości...
  • Drzwi zewnętrzne do mieszkania w bloku Liczba postów: 60 Grupa: Montujemy o... Pytanie raczej dotyczy tego jakie drzwi kupić, a nie w jakiej firmie. Mimo, że mam stronę internetową z końcówką ".pl" to nie znaczy, że obsługuję całą PL w pom...
  • Jakie okna wybrać? Liczba postów: 906 Grupa: Montujemy o... Podczas wykańczania domu ważne jest, by zadbać nie tylko o okna, ale też o detale elewacyjne, które mogą znacząco wpłynąć na wygląd i funkcjonalność budynku. Dr...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 568 Grupa: Montujemy o... Raczej mało kogo stać na drzwi na wymiar. Zazwyczaj robi się wymiar otworu drzwiowego dopasowany pod docelowe drzwi. Czasem zostawia się trochę więcej miejsca.....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20770 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 202

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >