Na jakiej głębokości fundament?

« Powrót do grupy: Robimy fundament

22 lipca 2010, 10:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Chciałam wybudować mały domek na działce. Taki na 35 m2. Moje pytanie dotyczy tego na jakiej głębokości należy osadzić fundament?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lipca 2010, 14:37

Na to jaką głębokość ma mieć fundament ma nacisk to aby był poniżej strefy przemarzania i stabilność gruntu. Według mnie 120 cm powinno być dobrze ale lepiej zapytać jeszcze kierownika budowy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lipca 2010, 15:20

Głębokość strefy przemarzania zależy od regionu Polski. Najwięcej jest 140 cm.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 sierpnia 2010, 01:02

Aż się prosi o płytę żelbetową.

Zbieramy do 40cm gruntu (20 humusu na skalniak, 20 gliny-iłków na jego formowanie), uzupełniamy 20cm kamieniem kruszonym 8-60mm (zagęszczenie min 300 kg - waga sprzętu), wylewamy płytę 20cm zbrojoną gotową siatką np.: fi 8 15x15, dozbrajamy 4x fi 12 pod ściany nośne i … jedziemy do góry. – jedna „grucha” betonu (B25, W6, K4 + wibrator).

W głąb nie ma czego szukać (prócz złota).

Robota do wykonania w jeden dzień.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 42 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • Części do wózków widłowych Liczba postów: 2 Grupa: Robimy fund... Jeśli ktoś ma problem z dostępnością części do starszych maszyn, to serio polecam zajrzeć na https://zebate24.pl/kategoria/czesci-die ci/ . Miałem problem z jedn...
  • POMPA CIEPŁA Liczba postów: 11 Grupa: Robimy fund... Pompy ciepła split aktualnie są najczęściej wybierane np. AIWA HPS8VIN lub HPS10VIN już do większego domu gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest wyższe. Energoosz...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 128 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 30 Grupa: Robimy fund... Od jakości wykonania fundamentów zależy stabilność całego budynku. Na pewno ochrona fundamentów przed wilgocią ma ogromne znaczenie dla solidności całej konstru...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19969 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 190

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >