Nowy domek na działce.

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

23 września 2010, 16:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam opisze mój problem i zarazem pytanie do Was.
Mam działke na której stoi dom jednorodzinny.Działka jest szerokosci 11m i głegokosci 30m.Dom który stoi na działce stoi przy poczatku działki i za domem jest do granicy z siasiadem 17m.
Chciałem postawic za domem domek około 50m2 ale przy samej granicy z siasiadem .Czyli po całej szerokosci działki to jest 11m.
Sasiad nie ma zadnych zabudowan w granicy.
I własnie tutaj jest moje pytanie czy jest mozliwosc postawienia domku w granicy??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 września 2010, 23:30

A z czego miałby być wykonany ten domek ? Z tego co wiem to budynek powinien byc odsunięty min.4 m od granicy. Zresztą raczej potrzebne będą jakieś pozwolenia i projekt.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2022, 10:29

Warto również poświęcić więcej uwagi przede wszystkim na odpowiednią izolację domu i jednocześnie zwróć uwagę na świadectwo energetyczne o którym będziecie mogli dowiedzieć sie więcej z artykułu na portalu Sobir https://sobir.pl/swiadectwo-energetyczne-nowy -obowiazek-dla-wlascicieli-budynkow/ ponieważ jest to nowy obowiązek dla właścicieli budynków. Przede wszystkim świadectwo energetyczne określa wartość rocznego zapotrzebowania na nieodnawialną energię pierwotną – EP i energię końcową – EK, wyliczenia te podane są kWh/m²/rok. Dlatego warto się do tego w odpowiedni sposób przygotować.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ile sprzedawaliście dom? Liczba postów: 2 Grupa: Zanim wybud...
  • Praca dla Kosztorysanta Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... W takim razie jeżeli przyszedł moment na zmianę pracy, jednak chcielibyście do tego podejść w odpowiedni sposób sprawdzając sobie różne możliwości zawodowe i te...
  • Domek letniskowy Liczba postów: 32 Grupa: Zanim wybud... Coraz częściej myślimy o alternatywie dla tradycyjnego budownictwa i przy okazji trafiłem na ofertę domów mobilnych całorocznych od Vero Homes. Przeglądając inf...
  • Ile budowa domu Liczba postów: 93 Grupa: Zanim wybud... Jeśli planujecie kupić działkę pod dom, nie omijajcie tematu wypisu i wyrysu z ewidencji gruntów i budynków. Ten artykuł https://www.archon.pl/wypis-i-wyrys-z-r. ..
  • podatki i oplaty lokalne Liczba postów: 20 Grupa: Zanim wybud... Jak najbardziej jeśli prowadzimy własną działalność to ja również jestem zdania, że coraz więcej na sam temat podatków powinniśmy wiedzieć. Jak dla mnie bardzo....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20784 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 280

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >