offline perer inżynier
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline majkale fachowiec
|
Dobra decyzja że myślisz o odwodnieniu na etapie budowy a nie po fakcie bo późniejsze wykucie jest i drogie i kłopotliwe. Przy doborze długości odpływu liniowego do garażu zasada jest prosta, odpływ powinien obejmować całą szerokość bramy żeby skutecznie zbierać wodę spływającą z podjazdu. Standardowa brama dwuskrzydłowa do garażu to zazwyczaj 3,5 do 4,5 metra w świetle i przy takich wymiarach odpływ 3 metrowy może nie wystarczyć jeśli brama jest szersza, bo boki pozostaną nieosłonięte i woda będzie obchodzić odpływ. Odpływ 5 metrowy daje większy komfort i pewność że cała szerokość podjazdu jest odwodniona nawet przy szerszych bramach. Przy montażu ważne żeby posadzka garażu miała lekki spadek w kierunku odpływu, zazwyczaj wystarczy 1 do 2 procent, bo bez spadku woda będzie stać zamiast spływać. Odpływ przy bramie garażowej powinien też mieć odpowiednią klasę obciążenia bo będą po nim przejeżdżać samochody, zazwyczaj minimalna klasa to C250 czyli do 25 ton. Kluczowa jest też przepustowość odpływu i średnica rury odprowadzającej bo przy intensywnych opadach musi sobie poradzić ze sporą ilością wody. Na https://odplywy24.pl/odwodnienia-liniowe/odwo dnienia-liniowe-garazu jest dobry wybór z parametrami i polecam tam zajrzeć. |
|
| |
| Reklamy Google |
Odwodnienie liniowe do garażu
«
Powrót do grupy: Porady i opinie
Ostatnio na forum
- księgowość w małej firmie Liczba postów: 211 Grupa: Porady i op... Temat dokumentów do użycia za granicą wrócił u mnie przy okazji zmiany pracy. Okazało się, że nie wszystkie papiery są od razu uznawane. Zacząłem więc szukać in...
- Biuro księgowe w Warszawie Liczba postów: 18 Grupa: Porady i op... Wybór między biurem rachunkowym online a stacjonarnym zależy głównie od Twoich preferencji, stylu pracy i potrzeb firmy. Biura stacjonarne oferują tradycyjny ko...
- Jak wybrać kolor do sypialni? Czym się kierować? Liczba postów: 29 Grupa: Porady i op... Kolor sypialni to element, nad którym zastanawia się wiele osób podczas remontu. Warto podążać za swoimi marzeniami i pamiętać o tym, że nawet ciemne barwy może...
- Gdzie postawić oczyszczacz powietrza... Liczba postów: 6 Grupa: Porady i op... Considering air quality is vital when choosing a location, much like selecting the right tools for your digital entertainment. For those who enjoy gaming on the...
- Praca dla Przedstawiciela Handlowego Liczba postów: 119 Grupa: Porady i op... Największy problem, jaki zauważyłem u siebie w firmie, to brak spójności w działaniach HR. Każdy robi coś po swojemu i finalnie robi się chaos. Zacząłem czytać....