Pytanie o program do kosztorysowania

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

20 października 2009, 22:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Jestem zadowolona z programu, w wersji full tak jak zapewniali jest już wyszukiwarka KNR. 100 % pozytyw za profesjonalizm i miłą obsługę nie tylko dziewczyn pracujących w sekretariacie, ale również osób pracujących w pionie handlowym. Dziękuję mojemu "opiekunowi" Panu Jackowi K za to, że "nigdy o mnie nie zapomniał" wiedział kiedy do mnie dzwonił wcześniej ale takich handlowców aż miło posłuchać.
Serdercznie pozdrawiam i liczę na to, że Pan Jacek K. jeszce się do mnie odezwie.
Jestem 100 % przekonana, że warto powierzyć parę groszy na program a nie inwestować w monopol Normo/Zusiowy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2009, 22:19

Program po prostu banalny w obsłudze.
Poradzi sobie każdy kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie.
Wystarczy czytać wszystkie informacje i bez problemu funkcjonuje. Absolutnie nie zgadzam się z krytyką, dla mnie rewelacja.
Każdy kto w minimalny sposób potrafi korzystać z komputera i ma choć trochę inteligencji z pewnością sobie poradzi.
Osobiście polecam i to nie tylko ze względu na doskonałą cenę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2009, 22:32

Jako szef dużej firmy z branży elektro jestem miło zaskoczony programem. Działa bez problemów. Zakupiłem dodatkowo 2 zestawy do firmy.
Na początku myślałem, że firma NetSystem jest jedną z tych, które sprzedają "kota w worku" i miałem pewne obawy nt działania i co mi przyślą. Ale nie zawiodłem się. Tak jak informował mnie konsultant wersja zamieszczona na ich stronce różni się od full i to znacząco. cenię ich za lojalność i za przychylność do klienta.
NA początku może i były problemy ale po przeczytaniu dokładnie isntrukcji dołączonej do programu bez problemu działa.
Dla osób "negatywnie nastawionych". Czytajcie instrukcję !!! a będzie OK.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 listopada 2009, 12:22

ZUZIA - to najbardziej profesjonalny program do kosztorysowania robót budowlanych, współpracuje z innymi programami. Nie jest to drogi program, a teraz można nawet przeszkolic sie z obsługi za darmo!

Polecam:
http://www.efs.seka.pl/kosztorysowanie/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2009, 16:14

Witam
Moze mi ktos powiedziec o co chodzi w tym programie, nie mozna wpisac bazowej stawki roboczogodziny?! na piechote mam do kazdego pracownika wbijac stawki?! ceny materialow tak samo?! toz to jest czesto w jednym kosztorysie kilkadziesiat roznych pozycji a kazdy kosztorys jest inny, bywaja rozne prace niestandardowe, to mam dzwonic po hurtowniach i pytac po ile dany material czy system kosztuje?! Jak wy ludziska sobie z tym radzicie bo wychodzi na to ze to nie jest program kosztorysowy tylko lepszy kalkulator...
Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 grudnia 2009, 11:17

Wystarczy wybrać cennik w nakładach i działa

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2009, 19:23

Jakoś podejrzanie wyglądają tematy pochlebców K NS. Pracuję w branży wod-kan. Brakuje podstawowych knr-ów. Nazwy pozycji są obcinane. Program się często, gęsto wywala. Do normy czy zuzi nie ma tutaj wogóle żadnych porównań. Spróbujcie zrobić kosztorys z gotowego przedmiaru (przetarg) w tym samym czasie co w innych programach. Do bani nie polecam :(

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2009, 14:32

Ja również nie mam dobrego zdania na temat kosztorysanta NS. Posiadam go od pażdziernika 2009 i nie zdołałam jeszcze zrobić ani jednego kosztorysu.
Najpierw nie zmieniał mi narzutów, uparcie wskazując proponowane przez nich w przykładowym kosztorysie, mimo tego że usunęłam ten ich przykładowy z programu. Dostałam po interwencji e maila z poprawką więc procenty mi zmienił, lecz kompletnie nie mogę dojść do kwot typu KB, KR itd.Z podglądu opisu widzę że roboczogodzin jest +/- 700 a w zestawieniu robocizny 25,696 a cena za godz wprowadziłam 14 zł, a w zestawieniu jest 102,59 zł . Nie mam pojęcia o co tu chodzi. Bo ja rozumiem, że jesli mam 700 godz x 14 zł = 9800 zł. Do tego np. 70% K.O. i 20 % zysk
od obu pozycji, a tu pokazują się jakieś dziwne kwoty nie wiadomo skąd. Zrobiłam kosztorys wyliczając tylko robociznę w celu porównania z kosztorysem zrobionym w innym programie ale ma to się nijak. Nie wiem czy ja dostałam zrypaną dyskietkę czy taki jest urok tego programu. Podziwiam zadowolonych, ale nie wierzę w prawdziwość.Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2009, 23:48

No to ślicznie. Namówili mnie na kupno tego programu, Jeszcze nie zdążyłem rozpakowac ale z tego co czytam, to dałem się "wpuścić w maliny" :shock:

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2009, 23:50

Nie dałeś się wpuścić w maliny zawsze masz do dyspozycji pomoc techniczną i "bardzo miłą" Panią z sekretariatu ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• remont starego domu Liczba postów: 27 Grupa: Zanim wybud... Jak przymierzałam się do remontu elewacji, to trafiłam na temat płytek klinkierowych. Swoją drogą, nie zdawałam sobie sprawy, jak wiele możliwości daje ten mate...
  • Ile budowa domu Liczba postów: 94 Grupa: Zanim wybud... Koszt budowy domu to dziś naprawdę szeroki temat, bo dużo zależy od standardu, technologii i późniejszych kosztów utrzymania. Wiele osób skupia się tylko na bud...
  • reklama na granicy Liczba postów: 46 Grupa: Zanim wybud... Ostatnio miałem małą rozmowę z kolegą, który prowadzi własną firmę i mówił mi, jak bardzo przydatne są gadżety reklamowe w budowaniu marki. Opowiadał o swojej o...
  • Wycinka drzew! Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Po wycince drzew zostaje zawsze problem z gałęziami i krzakami. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że można to wszystko sensownie zagospodarować zamiast wy...
  • Kosztorys Liczba postów: 17 Grupa: Zanim wybud... Podczas przygotowań do budowy domu wielu inwestorów sięga po program do kosztorysów budowlanych, bo znacząco ułatwia planowanie wydatków. Dzięki niemu można szy...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21061 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 414

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */