Renowacja okien-jak najlepiej to zrobic?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

21 sierpnia 2007, 15:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam 12-letnie okna sosnowe pokryte Palisandrem potem Sadolin uv-plus.Chcialbym usunac odchodzace czesciowo farby do zywego drewna i pomalowac na nowo tak aby sloje drewna byly widoczne.Chodzi mi o to zeby kolor nowej farby byl jasny i lekko kryjacy by wyrownac kolorystyke drewna.Jaki kolor i rodzaj farby wybrac by nie pokryc calkiem slojow drewna i uzyskac kolor jasniejszy np dab rustykalny.Farbe tez trudno sie usuwa poniewaz Sadolin stworzyl powloke jakby lekko gumowa.Jak najlepiej usunac stara farbe i jak wypelnic pekniecia drewna oraz jaka farbe najlepiej zastosowac?Jakiej firmy farby sa najlepsze i najdluzej wytrzymuja?Malowac bede pedzlem.Prosze o pomoc

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2007, 15:06

najlepiej zwróci się do firmy produkującej okna czy drzwi drewniane. oni mają agregaty malarskie takie jak te z linku dzięki którym można uzyskać idealną jakość powłoki na kilka lat

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 września 2008, 22:08

Ja też miałam okna 10-letnie do renowacji i zrobiła mi to firma renowacyjna Drewno-Lak, byłam super zadowolona, oni też malują drzwi, schody, itd.Jak ktoś potrzebowałby takiej firmy to dam wam numer tel. 0-691-247-626. Polecam!

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna wybrać? Liczba postów: 902 Grupa: Montujemy o... Według mnie warto korzystać z usług specjalistów, aby nie marnować swojego czasu i pieniędzy. Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowych okien lub drzwi do Was...
  • Czy winda towarowa w firmie to dobry pomysł? Liczba postów: 8 Grupa: Montujemy o... Winda to dobry pomysł. Jak nie chcesz za dużo wydać na tą windę to pomyśl o zabudowie kabiny windy
  • Okna do domu Liczba postów: 76 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • okna pcv Liczba postów: 195 Grupa: Montujemy o... Jak szukacie dobrych okien plastikowych w dolnośląskim to polecam wam firmę ekoprofit.
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 519 Grupa: Montujemy o... W przypadku gdy zależy nam na oryginalnym designie, opcją do rozważenia są drzwi wykonane na indywidualne zamówienie. Na temat możliwości personalizacji można p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19928 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 203

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >