Rośliny tropikalne w domu

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

27 maja 2011, 20:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie zapomnijcie jeszcze o roślinach w domu . Ja mam tylko egzotyki . Jak ktoś nowy do mnie przychodzi , to jest w szoku . Czujesz się jak na urlopie. Zbieram je od dwóch lat , a raczej przemycam z dalekich podróży , ale teraz znalazłam w Polsce firmę , która sprzedaje duże ciekawe egzemplarze . ostatnio dokupołam palmy na wysokich, włochatych pniach i jedną palmę Washingtonie robustę , pochodząca z Meksyku . Przy tej nowej zieleni nawet dużo mebli mi nie potrzeba . Czuje sie jak w tropikach . Zachęcam Was też . Wrażenie murowane .

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 czerwca 2011, 10:09

Ja też kolekcjonuję nietypowe rośliny, z tym że ja mam drapieżniki. Muchołówki, dzbaneczniki, afrodytę i kapturnicę. W chwili obecnej jestem na etapie konstruowania vivarium. Jeżeli macie rękę do roślin i trochę czasu, żeby o nich poczytać- polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 czerwca 2011, 14:57

Bardzo podoba mi się pomysł z wprowadzeniem w Polskie mieszkania/domy troszkę egzotycznego klimatu. Osobiście mam ochotę na posadzenie bananowca przed domem, ale obawiam się, że nie wytrzyma tak niskich temperatur w zimie, ale za to te doniczkowe, domowe roślinki są strzałem w dziesiątkę, można się przy nich niesamowicie zrelaksować.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 czerwca 2011, 13:44

A pro po tych muchołapek gdzie je najlepiej kupić no i jak o nie trzeba dbać ?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 czerwca 2011, 15:08

Użytkownik fortitudo napisał: A pro po tych muchołapek gdzie je najlepiej kupić no i jak
o nie trzeba dbać ?

Ja rzadkie rośliny kupuję przeważnie na targach typu Zoo- Botanica, z tego względu, że tam jest spory wybór i większość roślin jest zdrowa. Wiem, że na pewno są w OBI, ale żeby tam kupować to trzeba mieć pojęcie, gdyż większość roślin jest zaniedbana i istnieje spore ryzyko, że nie przeżyją. Rośliny mięsożerne potrzebują szczególnych warunków. W przypadki muchołówki jest to wilgotność powietrza oscylująca około 80% i nasłonecznienie a w markecie nikt takich warunków roślinom nie zapewnia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 czerwca 2011, 15:55

No więc własnie kupno takiej rośliny u nas jest dość trudne najwięcej z tego co widziałem jest na allego noo ale podróż w pudle nie wiem czy będzie dla niej dobra... A może zamówić przez kwiaciarnie ?

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lipca 2011, 11:20

Tak w zasadzie to rośliny egzotyczne budzą mój lekki niepokój,nie wiem co nich myśleć tak do końca.. Nie lepiej mieć coś Polskiego? :)

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lipca 2011, 11:56

Ptysiu a jak nazywa się ten sklep z roślinami egzotycznymi to sobie go sprawdzę. Też chciałabym kupić sobie ogromną tropikalną palmę do domu;)

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2011, 15:25

Nie polecał bym kupowania przez internet sadzonek, gdyż są to rośliny bardzo delikatne i mogą odchorować podróż. Lepiej jest zaczekać na specjalistyczne targi lub zamówić przez kwiaciarnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2011, 13:56

Jeżeli chodzi o sadzonki,to tutaj mogę się zgodzić. ja także wolę je najpierw dokładnie obejrzeć na żywo i dopiero potem kupić. Same rośliny tropikalne w domu nie są złym pomysłem,ale pod warunkiem że pasują do naszej aranżacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Overchat AI Liczba postów: 5 Grupa: Ciekawe pom... 250% саламдашуу бонусу жана 180 фриспин – бул мүмкүнчүлүктөр дүйнөсүнө кеңири чакыруу. Ал башталгычтарга ишеним берип, тажрыйбалуу оюнчуларга горизонтторду кеңе...
  • Astronaut Game Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... I wanted to share my thoughts about the Astronaut Game because I’ve been trying it for a while and it really caught my attention in a surprising way. At first g...
  • Banger Liczba postów: 10 Grupa: Ciekawe pom... Thank you very much!
  • Nowoczesne rozwiązania w kuchni Liczba postów: 394 Grupa: Ciekawe pom... Czy wiecie, która firma posiada w swojej ofercie różnego rodzaju woreczki do chleba i laminaty spożywcze? Ważny jest dla mnie szeroki wybór produktów. Ostatnio...
  • Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 131 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20248 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 304

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >