Samowolka

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

14 kwietnia 2010, 11:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam ! Mam takie pytanie.. Mieszkam w kamienicy w ktorej mieszkaja jeszcze inni lokatorzy. Mamy wspolne podworze,Moj problem polega na tym,iz sasiad postawił garaz z kanalem w srodku prawopodobnie bez planu. Czy mial On takie prawo??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2010, 12:58

Oczywiście że nie mógł tego zrobić bez pozwolenia. Powinien zebrać podpisy mieszkańców którzy zgadzają się na postawienie garażu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 sierpnia 2010, 11:33

Wydaje mi się, że zrobił to całkowicie nieprawomocnie. Na wybudowanie takiego czy innego garażu w miejscy wspólnotowym powinna być zgoda ogółu.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2010, 10:13

No to ładnie! Jeśli sąsiad nie miał zgody na budowę garażu ani planu, jest to bezprawie radziłbym zgłośić to do administratora i to jak najszybciej chłopina będzie się gęsto tłumaczył

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2010, 11:34

Pewnie, że nie miał prawa. W sumie ja na waszym miejscu poszedłbym do administracji i zgłosił tą samowolkę. Przecież na miejscu tego garażu mogłoby powstać coś innego co przydałoby się wszystkim mieszkańcom.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2014, 00:27

Garaż - nawet blaszak, wymaga pozwolenia na budowę a więc także projektu budowlanego i prawa do dysponowania nieruchomością na cele budowlane. Więcej na ten i inne tematy: http://www.archi55.pl/poradnik

Zgłoś | Cytuj | Link

21 czerwca 2022, 10:22

Oprócz zgody mieszkańców musi mieć projekt i pozwolenie wspólnoty i miasta.

Ten post był edytowany przez kasiakowa06 dnia: 21 czerwca 2022, 10:22
Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Domek letniskowy Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... Lokalizacja w pobliżu licznych atrakcji turystycznych sprawia, że każdy pobyt staje się pełen wrażeń i możliwości aktywnego wypoczynku. Plaża w Jarosławcu, lata...
  • Ile sprzedawaliście dom? Liczba postów: 2 Grupa: Zanim wybud...
  • Praca dla Kosztorysanta Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... W takim razie jeżeli przyszedł moment na zmianę pracy, jednak chcielibyście do tego podejść w odpowiedni sposób sprawdzając sobie różne możliwości zawodowe i te...
  • Ile budowa domu Liczba postów: 93 Grupa: Zanim wybud... Jeśli planujecie kupić działkę pod dom, nie omijajcie tematu wypisu i wyrysu z ewidencji gruntów i budynków. Ten artykuł https://www.archon.pl/wypis-i-wyrys-z-r. ..
  • podatki i oplaty lokalne Liczba postów: 20 Grupa: Zanim wybud... Jak najbardziej jeśli prowadzimy własną działalność to ja również jestem zdania, że coraz więcej na sam temat podatków powinniśmy wiedzieć. Jak dla mnie bardzo....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20791 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 351

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >