Siłownik do bramy garażowej

« Powrót do grupy: Ekspert inteligentnych systemów

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

9 lutego 2016, 20:08

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam Forumowiczów. Czy ktoś może mi doradzić przy wyborze siłowników do bramy garażowej i wjazdowej? Bramy będą jednego producenta, czy więc brać siłownik też od jednego? A może kupić w komplecie z bramami? Chciałabym, aby to wszystko ładnie działało.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lutego 2016, 16:40

Myślę, że powinnaś(?) się popytać fachowców, typu http://www.krysta.com.pl/, gdzie specjalista przyjdzie, zobaczy u ciebie co i jak w ten sposób oceni jaką automatykę dla ciebie dobrać. No i warto korzystac z uslug jednej firmy, bo oferują też na ogół serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lutego 2016, 12:46

Użytkownik elwirowaania napisał: Witam Forumowiczów. Czy ktoś może mi doradzić przy
wyborze siłowników do bramy garażowej i wjazdowej? Bramy
będą jednego producenta, czy więc brać siłownik też od
jednego? A może kupić w komplecie z bramami? Chciałabym,
aby to wszystko ładnie działało.

Zalezy od producenta bram, ale z doświadczenia wiem, że starają się często sprzedawać jakieś tanie siłowniki, co potem bezpośrednio się przekładają na działanie bramy. Spójrz sobie na siłowniki BFT, nie są drogie, a posiadają wiele rzeczy, które usprawniają działanie, np. grzałkę antyzamarzaniową. Nie przerabiają też pobranego prądu na ciepło, tylko oddają do przesuwania bramy.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lutego 2016, 10:42

ja to kupowałam zestawy produktów jednego producenta, uważam, że tak jest najlepiej, najpewniej, produkty zamawiałam u http://e-automatydobram.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2016, 18:10

Mamy w firmie siłowniki BFT, nie powiem dokładnie jakie modele, bo nie chcę kłamać. Te siłowniki mają pewnie po kilka ładnych lat i jeszcze nie pamiętam, żeby do nich przyjeżdżał serwis coś naprawiać albo żeby nie można było otworzyć bramy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 marca 2016, 13:57

Dziękuję wszystkim za pomoc. Właśnie przejrzałam sobie różne oferty i podzwoniłam trochę. Popytałam też znajomych, któ®zy mają różne siłowniki w swoich bramach. Polecono mi właśnie zwracać uwagę na specyfikację siłownika oraz ogólną solidność wykonania. Sporo osób mi właśnie raf-zel zarekomendowało automatykę BFT, jako taką z lepeszej półki. Myślisz, że to dobry wybór będzie?

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2016, 13:57

Po prostu bft jest na rynku już sporo lat i te siłowniki są zwyczajnie trwałe. Druga sprawa, że posidają rzeczy jak na przykład te grzałki antyzamarzaniowe, które ułatwiają życie, zwłaszcza zimą.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lipca 2019, 14:30

Instalacje alarmowe i systemy monitoringu ABAKS SYSTEM to najlepszy sposób ochrony nieruchomości przed włamaniem i napadem.
Zajmujemy się kompleksowymi usługami z zakresu elektronicznych systemów zabezpieczeń.
Oferujemy profesjonalny dobór elementów systemu, bezpłatne analizy i konsultacje a także wycena oraz dojazd do klienta.
Wejdź i zobacz co możemy Ci zaproponować.
https://abaks-system.pl/index.html
http://abaks.lublin.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

10 czerwca 2020, 14:02

Potwierdzam to, że nie warto kupować napędu no-name. Same kłopoty. My z mężem tak właśnie zrobiliśmy i teraz mamy problem, bo po dwóch latach praktycznie trzeba wymieniać, więc to dodatkowy koszt. Jakbyśmy wiedzieli to od razu byśmy zapłacili trochę więcej za markowy napęd i na pewno nie mielibyśmy tego typu problemów

Zgłoś | Cytuj | Link

20 maja 2021, 12:42

Siłownik do bramy zdecydowanie powinien być dobrej jakości. Na pewno trzeba przy zakupie pamiętać o sprawdzeniu do jakiej wagi nadaje się dany siłownik.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca zespołowa Liczba postów: 58 Grupa: Ekspert int... Ciekawym przykładem efektywnej pracy zespołowej, który można traktować jako studium przypadku, jest historia sukcesu firmy Google. Zespół inżynierów Google, pra...
  • Inteligentny system sterowania domem Liczba postów: 5 Grupa: Ekspert int... Witam, wychodzę do was z pytaniem odnośnie inteligentnetego systemu sterowania domem? Co możecie polecić? Zależy mi na tym aby obsługiwał wszystko w jednym tj...
  • JBP HD CAMERA- opinie Liczba postów: 48 Grupa: Ekspert int... Na stronie https://sur.pl/ znajdziecie ofertę firmy SUR-FBD CMMS, która dostarcza nowoczesne rozwiązania informatyczne dla Służb Utrzymania Ruchu. Szczegółowe i...
  • Projektowanie, doradztwo i montaż Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert int... Jeżeli szukacie sprawdzonej firmy, która zajmuje się dostarczaniem rozwiązań informatycznych System CMMS dla Służb Utrzymania Ruchu, to polecam Wam sprawdzić st...
  • monitoring/kamery Bydgoszcz Liczba postów: 15 Grupa: Ekspert int... Jeżeli szukacie sprawdzonej firmy, która zajmuje się dostarczaniem rozwiązań informatycznych System CMMS dla Służb Utrzymania Ruchu, to polecam Wam sprawdzić st...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20638 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 286

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >