Tapetowanie

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

26 marca 2007, 20:19

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy ktoś może mi opisać jakie są zasady przy kładzeniu tapet. Od której strony zaczynać? Co z narożnikami? Jakie najlepiej stosować tapety i jaki klej?
No i czy tapety są jeszcze modnym sposobem wykończenia ścian?
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lutego 2010, 12:05

tapetować nie można na "żywioł" - najpierw więc musisz przygotować do tego ścianę. jeżeli wcześniej była na niej tapeta to musisz ją porządnie zeskrobać, a jeżeli nie było to się cieszysz ;) przemywasz taką ścianę mydłem technicznym (najlepiej w kierunku od dołu do góry) a potem przecierasz papierem ściernym (dzięki temu ściana będzie gładsza a tapeta się lepiej przyklei). Tapetowanie zaczynasz od jakiejś krawędzi ściany - np od okna, narożnika czy drzwi. jak już wybierzesz takie miejsce to bierzesz się za nakładanie kleju na tapetę ;) nakładasz go pędzlem od środka paska i przeciągasz na wszystkie strony tapety (klej musi być równomiernie roztarty na jej powierzchni). Następnie bierzesz tapetę w rękę, podchodzisz do ściany i przykładasz to cacko od góry do dołu. Począwszy od góry dociskasz miejsce po miejscu tapetę żeby się równomiernie przylepiła. Jeżeli pod tapetą pojawi się pęcherzyk powietrza to bierzesz w rękę szczotę i przesuwasz nią po tapecie (z góry na dół, na prawo i na lewo :D). jeżeli natomiast pojawi się pęcherzyk kleju to nie robisz nic bo po kilku godzinach on się wchłonie ;)Jeśli w którychś miejscach tapeta wystaje ci ponad ścianę to bierz nożyk i odcinasz ;)
A co do tego czy tapety są modne ... hmmm wytapetowanie całego mieszkania raczej będzie przejawem kiczu niż dobrego gustu ale jeżeli wytapetujesz np tylko jedną ścianę w danym pomieszczeniu to myślę że będzie bardzo modnie ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 sierpnia 2010, 23:45

Jeżeli ktoś będzie miał jakiś problem podczas samodzielnego kładzenia tapet lub fototapet to służę pomocą. Zajmuję się już tym trochę i może moje doświadczenie się komuś przyda.
Piotr
tel. 697258921
http://tapetowanie-wroclaw.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 sierpnia 2010, 10:49

Tapeciara wszystko ładni napisała. Co do pytania czy tapeta jest nadal w modzie to oczywiście jest. Należy jednak zwrócić uwagę na wzór i miejsce w jakim zamierzamy ją położyć. Jeśli wytapetujesz całe mieszkanie w jakieś wzorzyste desenie to z pewnością nie będzie wyglądało to zbyt estetycznie.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 sierpnia 2010, 10:59

Tapeta chyba nigdy nie wyjdzie z mody, z czasem zmieniaja sie modne wzory i kolory, wszystko jest uzależnione od tego jaki wystrój wnetrza masz obecnie, przy wyborze tapety należy pamiętać o tym jakie kolory mebli mamy i inne dodatki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 stycznia 2012, 22:42

jeśli ktoś z was uważa że tapety są nie modne pooglądajcie moje prace www.tapetowanie.waw.pl zajmuje się tym profesjonalnie 605-322-664 Marcin

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2014, 10:36

Jeśli chodzi o tapetowanie jednej ściany czy nawet pomieszczenia, to da się to zrobić samemu. Potrzeba tylko dobrego kleju do tapet (ja miałem taki niemiecki) i solidnego, szerokiego pędzla, np. tego typu http://www.ciechanowski.pl/index.php?pid=765< /a>. Acha i jeszcze dwóch piw ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Zgłoś | Cytuj | Link

11 lipca 2014, 15:53

Ja mogę polecić tę firmę http://www.zajkowska.com.pl/ Kupicie u nich różnorodne materiały budowlane w przystępnych cenach.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2014, 07:53

Materiały to nie wszystko ważna jest jeszcze dobra firma zajmująca się remontami Ja mogę szczerze polecić ich wos.waw.pl To naprawdę świetni specjaliści

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak założyć firmę budowlaną? Liczba postów: 50 Grupa: Porady i op... Prosze pamiętać także o bezpieczeństwie bhp, czyli odpowiedniej odzieży: https://www.hotelpergamin.pl/odziez-bhp- dobra-odziez-to-bezpieczenstwo/
  • maszyny budowlane Liczba postów: 60 Grupa: Porady i op... Myślę o wylewce w nowym mieszkaniu w Szczecinie i szukam sprawdzonej wytwórni betonu do prac mieszkaniowych. Sprawdzałam wytwórnia betonu szczecin i wydają się....
  • Przeprowadzka Liczba postów: 121 Grupa: Porady i op... Decydując się na współrpace ze specjalistami nie marnujecie swojego czasu i pieniędzy. Jeżeli szukacie sprawdzonych usług transportowych lub przeprowadzkowych,....
  • maszyny do pakowania Liczba postów: 114 Grupa: Porady i op... W pakowaniu, na magazynach czy halach produkcyjnych, wśród maszyn sprawdzają się także podnośniki. A znaleźć je można w ofercie https://graso.com.pl/maszyny-pak...
  • Moc cekawych pomysłów na prezent Liczba postów: 133 Grupa: Porady i op... Szukasz prezentu, który zrobi wrażenie? Warto zastanowić się nad meblami ogrodowymi. Właśnie teraz trwa niezła wyprzedaż, gdzie można natrafić na świetne okazje...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20096 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 201

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >