US a Budowa Domu

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

28 sierpnia 2010, 19:41

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam!

Mam kilka następujących pytań na które nie znam odpowiedzi, a są one mi nie zbędne.
To tak, może zacznę od początku moja ciotka jest w kiepskiej sytuacji, razem z mężem wynajmują dom, ale postanowili zacząć budowę domu.
Ale sprawa się komplikuje w tym miejscu że; ona nie pracuje a jej mąż jest za granicą i tam pracuje nie legnie, ma już uskładaną ładną sumkę na budowę 100.000 zł, 10.000 zł jej da jej matka, działkę przekaże
siostra a brat da jej 50.000zł.
To tak:
-10.000zł od matki da się udokumentować jajko darowizna
-działka od siostry tak samo
-50.000zł od brata...tu już kiepsko bo on jest zagranicą nielegalnie
-100.000 jej męża też się nie da udokumentować
Co byście poradzili żeby US był zadowolony, tak żeby wilk był syty i owca cała.

(Sry nie wiem czy dobry dział)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 sierpnia 2010, 10:23

O kurczę no to naprawdę ciężka sprawa, do ilu tysięcy mogą w urzędzie przyjąć jako darowiznę?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 sierpnia 2010, 10:25

Szczerze mówiąc sprawa wygląda dosyć kiepsko ponieważ nie ma dokumentalnego potwierdzenia uzyskania tych największych kwot pieniężnych. Poszłabym do US i zapytała jakie warunki trzeba spełnić, może da się coś wymyślić.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ile sprzedawaliście dom? Liczba postów: 2 Grupa: Zanim wybud... Użytkownik london napisał: Witam. Chcemy z Mężem sprzedać dom obecny, kupić działkę i wybudować nowy. Osoby, które też przez to przechodziły- ile czasu sprzedaw...
  • Praca dla Kosztorysanta Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... W takim razie jeżeli przyszedł moment na zmianę pracy, jednak chcielibyście do tego podejść w odpowiedni sposób sprawdzając sobie różne możliwości zawodowe i te...
  • Domek letniskowy Liczba postów: 32 Grupa: Zanim wybud... Coraz częściej myślimy o alternatywie dla tradycyjnego budownictwa i przy okazji trafiłem na ofertę domów mobilnych całorocznych od Vero Homes. Przeglądając inf...
  • Ile budowa domu Liczba postów: 93 Grupa: Zanim wybud... Jeśli planujecie kupić działkę pod dom, nie omijajcie tematu wypisu i wyrysu z ewidencji gruntów i budynków. Ten artykuł https://www.archon.pl/wypis-i-wyrys-z-r. ..
  • podatki i oplaty lokalne Liczba postów: 20 Grupa: Zanim wybud... Jak najbardziej jeśli prowadzimy własną działalność to ja również jestem zdania, że coraz więcej na sam temat podatków powinniśmy wiedzieć. Jak dla mnie bardzo....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20700 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 234

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >