Wiata (chyba) samochodowa i jej usytuowanie.

« Powrót do grupy: Ekspert prawa budowlanego

28 czerwca 2023, 18:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Osiedle domków jednorodzinnych. Jakiś czas temu sąsiad postawił wiatę samochodową 5-10 cm od płotu mojej posesji. Dach, trzy ściany. Trochę drewna, trochę blachy, Takie sobie dziwadło. Jak sama nazwa wskazuje, wiata miała służyć do parkowania samochodu, ale sąsiad szybko zmienił jej przeznaczenie. W jednej części urządził składzik na drewno opałowe a w drugiej części urządził sobie warsztat!
Z tego co czytałem, wiata samochodowa powinna być usytuowana 3 metry od granicy posesji, więc moje pytanie brzmi: Czy to jest nadal wiata samochodowa? Czy wiata jest postawiona zgodnie/niezgodnie z przepisami? Jeśli niezgodnie, to gdzie to zgłosić? Urząd, sąd???

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 lipca 2023, 07:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie wiem czy już słyszałeś, czy jeszcze nie, ale... ostatnio dużą popularnością cieszą się carporty To świetne rozwiażanie, jeżeli chcesz zabezpieczyć samochód, nie tracić nic na estetyce domu a dodatkowo cieszyć się pozyskiwaniem dodatkowej energii!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• zgłoszenie zakończenia budowy Liczba postów: 3 Grupa: Ekspert pra... zapomniałem podać jak by ktos chciał poczytać nowelizację: Dz.U. 2020 poz. 471
  • Działka rolna a budowa Liczba postów: 21 Grupa: Ekspert pra... Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta wysokiej klasy opryskiwaczy rolniczych, to polecam Wam sprawdzić stronę https://stanimpex.pl/ , gdzie znajdziecie oferte...
  • Samowola budowlana – firma z polecenia Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Cześć wszystkim! Znalazłem ciekawą ofertę na stronie Kamar Kola, https://kamar-kola.pl/rolki-poliuretanow e-do-okleiniarki/ dotyczącą rolek poliuretanowych do...
  • DZIAŁKA ROLNA – STATUS - PODATKI Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Założenia: 1. Kupuję stare siedlisko na działce rolnej 4000m2 (0.4 ha) (bydynek gospodarczy + budynek mieszk do generalnego remontu) 2. Nie jestem rolnikiem –...
  • parking Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Firmy, które potrzebują punktu kontroli na terenie przemysłowym czy inwestycyjnym, coraz częściej wybierają takie rozwiązanie, jak kontener stróżówka. To gotowe...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19733 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 94

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >