Wilgoć w domu

« Powrót do grupy: Domy szeregowe

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3

18 stycznia 2021, 13:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Macie sporo racji. Wilgoć w domu może być spowodowana źle dobranymi drzwiami. Zastanawiam się nad drzwiami wewnętrznymi aluminiowymi i ich ceną. Technologia budowlana zmienia się nieustannie. Jedną z istotnych zmian, jaką możemy zauważyć na przestrzeni ostatnich kilku lat jest odejście od tradycyjnych materiałów, takich jak drewno i beton, i zastąpienie ich tworzywami sztucznymi, szkłem oraz metalami – przede wszystkim aluminium.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 marca 2021, 09:40

Zaczynając od fundamentów warto wziąć pod uwagę wybór dobrej jakości w zakresie skutecznych hydroizolacji, to na pewno warto wziąć pod uwagę ofertę przygotowaną przez producenta Icopal u którego znajdziecie najwyższej jakości systemy do zabezpieczenia fundamentów oraz dachów, które jednocześnie objęte są nawet ponad 45 letnią gwarancją, jak na przykład Papy w Technologii Szybki Syntan® SBS

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 maja 2021, 09:32

Ja uważam, że jeżeli chodzi o skuteczną hydroizolację fundamentów, łazienek, czy również tarasów to tutaj zdecydowanie warto wymienić ofertę hydroizolacji przygotowaną przez producenta Water Block którego systemy hydroizolacji możecie sprawdzić na stronie https://waterblock.eu/. My jesteśmy teraz na etapie budowy, a dokładnie fundamentów i dlatego zdecydowaliśmy się na wykorzystanie materiału WB Duo Flex, ważne jest to że również obsługa techniczna potrafi doradzić jak się odpowiednio za jej wykonanie zabrać.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2021, 10:00

Mam ten sam problem niestety i też szukam jakiegoś rozwiązania.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2021, 16:10

Może problem wilgoci leży w jakimś wycieku wody? Polecam sprawdzić to z pomocą profesjonalnej firmy: https://osuszacz-maz.pl/wykrywanie-wyciekow-w ody/, u mnie zadziałali z pomocą kamer termowizyjnych i zlokalizowaliśmy źródło wycieku

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 maja 2024, 08:59

Też mam problem z wilgocią w domu jak sobie z tym poradzić potrzebuje porady

Zgłoś | Cytuj | Link

9 maja 2024, 14:39

Niestety i ja w domu z wilgocią problem miałam dobrze, że znajomy osuszacz ze stadler form nam pożyczył i udało się dość szybko uporać z problemem zanim wyszła pleśń itp.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lipca 2024, 17:52

Mieliśmy podobny problem z wilgocią do momentu, gdy zdecydowaliśmy się na zamontowanie zintegrowanego z oknem ciśnieniowego sytemu wentylacyjnego Schuco VentoFrame. Po oględzinach budynku pracownik firmy Mitbau z Wrocławia dobrał nam to rozwiązanie i problem z pleśnią się skończył. Lepiej postawić na wysoką jakość i przebadane technologie, które posłużą przez długi czas.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dozowniki do mydła? Liczba postów: 38 Grupa: Domy szereg... W dziedzinie utrzymania czystości w placówkach edukacyjnych, takich jak szkoły czy przedszkola, ważne jest, aby stosować środki bezpieczne dla dzieci. Sklep htt...
  • Budowa domu Liczba postów: 175 Grupa: Domy szereg... Tak mnie coś tknęło i zaczęłam grzebać w tym temacie… bo ceny za wywóz potrafią się bardzo różnić. Jakby co, źródło mam stąd: https://dziennikpolski.pl/wywoz-od...
  • Pompy ciepła Liczba postów: 1 Grupa: Domy szereg... Zastanawiam się nad zakupem pompy ciepła, ale boję się wysokich kosztów instalacji. Ktoś orientuje się, jakie są realne koszty i opłacalność? Z którą firmą najl...
  • Szukam specjalistów od kompensacji mocy biernej Liczba postów: 2 Grupa: Domy szereg... Szukam specjalistów od kompensacji mocy biernej – ktoś może polecić firmę, która pomogła Wam w doborze odpowiednich rozwiązań?
  • Przeprowadzka Liczba postów: 122 Grupa: Domy szereg... Zmiana miejsca zamieszkania to zawsze duże wyzwanie, zwłaszcza jeśli przeprowadzka obejmuje transport między miastami. ADS Przeprowadzki realizuje przeprowadzki...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19827 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 312

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >