Za głęboki wykop pod ławy :/ czym zasypać ?

« Powrót do grupy: Robimy fundament

28 lipca 2010, 11:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam wszystkich serdecznie Wink zleciłem koparce wykop pod ławy 1m i pojechałem do pracy, dziś podjeżdżam a tu dziursko na 1.5m. Teraz mam pytanko czy zasypać s powrotem ziemią te 50cm i jakoś to ubić ? dodam że mam fundament bez piwnicy i w dodatku drewniany dom, ziemia to glina i piasek.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2010, 14:01

Osobiście radzę zasypać. Radziłabym nawieźć trochę żwiru i zmieszać go z gliną i piachem aby było bardziej stabilnie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2010, 18:30

Użytkownik rubin11 napisał: Osobiście radzę zasypać. Radziłabym nawieźć trochę żwiru i zmieszać go z gliną i piachem aby było bardziej stabilnie.

ok dzięki muszę to policzyć, a czy można te 0.5m zalać chudziakiem ?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2010, 11:27

Zalać cóż to zależy czy coś w tym miejscy ma być wykonywane czy nie. Jeśli zalejesz to nic nie będziesz mogła już w tamtym miejscy zrobić.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2010, 13:51

Należy zasypać pospółką żwirową i zagęszczać warstwami: na każde 100kg wagi zagęszczarki należy przyjąć 10cm grubości warstwy (będzie dużo lepiej niż jak nieprzekopane :) )

Jak kopacz skopał robotę, to powinien pomóc przy transporcie i wstawieniu zagęszczarki do wykopu w cenie bardzo promocyjnej.

UWAGA podczas zagęszczania na obrywające się grunty.
Odspojona glina może nas "dotknąć" bardzo boleśnie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2015, 12:57

Chyba trzeba by było to zasypac, na Twoim miejscu skontaktowałbym się z jakas inna firma, która posprząta ten burdel, może np. www.przewiertywitar.pl kiedys korzystałem i nie miałem takich problemow jak Ty

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 42 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • Części do wózków widłowych Liczba postów: 2 Grupa: Robimy fund... Jeśli ktoś ma problem z dostępnością części do starszych maszyn, to serio polecam zajrzeć na https://zebate24.pl/kategoria/czesci-die ci/ . Miałem problem z jedn...
  • POMPA CIEPŁA Liczba postów: 11 Grupa: Robimy fund... Pompy ciepła split aktualnie są najczęściej wybierane np. AIWA HPS8VIN lub HPS10VIN już do większego domu gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest wyższe. Energoosz...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 128 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 30 Grupa: Robimy fund... Od jakości wykonania fundamentów zależy stabilność całego budynku. Na pewno ochrona fundamentów przed wilgocią ma ogromne znaczenie dla solidności całej konstru...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19977 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 132

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >