Żaluzje fasadowe czy rolety?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

28 lipca 2026, 13:47

Zgadzam sie: good 0 bad

co polecacie żaluzje fasadowe czy rolety? A może inne rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2026, 14:45

Oprócz kuchni, gdzie na glass cornerach nie chciałam ramki z prowadnic i mam tam żaluzje fasadowe, w pozostałych inanch mam rolety z funkcją żaluzji. W przeciwieństwie do rolet wpuszczają dużo światła i widać przez nie na zewnątrz,.kiedy się je ustawić w pozycji żaluzji a po zamknięciu stanowią pełną oslonę okien jak żaluzje. Mają mega solidne lamele z pianką wstezyknietą wewnątrz. Zimą bardzo dobrze pomagają zabezpieczać przed utratą ciepła w wietrzne i mroźne noce. Są bardzo stabilne i i nawet przy największych wichurach, jakie w tym roku tu śmigają a dom mamy na wzgórzu, nie ma z nimi problemu. Żaluzje w kuchni reagują na wiar i są dni, kiedy stale się podnoszą. Przy oknach, jakie mamy gdzie nie ma podziału na 3 metrach, 2.5 metra x250, żaluzje zwyczajnie uszkadzałyby nam okna, bo u nas codziennie jest wiatr. Świetna jest ochrona szyb przed nagrzaniem. W domu jest chłodno i dopiero od paru dni korzystamy trochę z klimatyzacji, rok temu chyba tylko 2x. Sporo dobrych porad w tym temacie znajdziesz na tej stronie https://gorzowianin.com/wiadomosc/29426-lazie nka-i-kuchnia-na-poddaszu-dlaczego-zaluzje-to-najlepszy-wybo r.html

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 sierpnia 2026, 14:26

Sezonowe zmiany warunków pogodowych sprawiają, że wymagania stawiane wyposażeniu okien mogą różnić się w poszczególnych miesiącach. KRISMAR Rolety Plisy Żaluzje Moskitiery skupia ofertę wokół produktów przydatnych zarówno podczas intensywnego nasłonecznienia, jak i w okresie częstego wietrzenia pomieszczeń. Latem szczególnego znaczenia nabiera możliwość ograniczenia mocnego światła docierającego przez szyby. W zależności od wybranego rozwiązania można wykorzystać rolety, plisy albo żaluzje i regulować stopień osłonięcia zgodnie z bieżącą sytuacją. Jednocześnie wysokie temperatury sprzyjają pozostawianiu otwartych okien, co zwiększa ryzyko pojawienia się owadów w domu. Wówczas praktyczne zastosowanie znajdują moskitiery. Jesienią i zimą potrzeby mogą wyglądać inaczej, ponieważ krótszy dzień oznacza częstsze korzystanie ze sztucznego oświetlenia i większą potrzebę zachowania prywatności po zmroku. Właściwy dobór wyposażenia okiennego może więc uwzględniać nie tylko charakter wnętrza, lecz również sposób, w jaki korzysta się z niego w różnych porach roku.

KRISMAR Rolety Plisy Żaluzje Moskitiery
Strona internetowa: KRISMAR Rolety Plisy Żaluzje Moskitiery
Szwedzka 5
05-500 Siedliska
NIP: 123-11-66-646

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2026, 14:32

Wnętrza urządzone w naturalnej, spokojnej stylistyce wymagają odpowiedniego dopracowania detali, a strefa okienna jest jednym z elementów mających duży wpływ na końcowy efekt wizualny. W zakresie działalności KRISMAR Rolety Plisy Żaluzje Moskitiery znajdują się rozwiązania umożliwiające połączenie funkcji osłonowej z wymaganiami aranżacyjnymi. Dobierając rolety, żaluzje lub plisy, można zwracać uwagę na ich relację z kolorem ścian, odcieniem stolarki, fakturą mebli i pozostałymi elementami wyposażenia. Osłona nie musi dominować nad wnętrzem; może stanowić jego spokojne uzupełnienie i jednocześnie realizować określone zadania użytkowe. Ograniczenie nadmiernego światła, zwiększenie prywatności czy dostosowanie stopnia zasłonięcia do aktualnych potrzeb pozostają równie istotne jak wygląd. W cieplejszej części roku funkcjonalność okna można rozszerzyć poprzez zastosowanie moskitiery. Dzięki temu możliwe jest częstsze wietrzenie bez pozostawiania nieosłoniętej drogi dla owadów, a całość wyposażenia może odpowiadać zarówno potrzebom praktycznym, jak i przyjętej koncepcji wystroju.

KRISMAR Rolety Plisy Żaluzje Moskitiery
Strona internetowa: Rolety Piaseczno
Szwedzka 5
05-500 Siedliska
NIP: 123-11-66-646

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak wybrać kolor do sypialni? Czym się kierować? Liczba postów: 58 Grupa: Porady i op... Hmm, ja tylko powiem tak - do małej sypialnie koniecznie jasne kolory. Ciemne przytłaczają w małych wnętrzach.
  • Jakie buty do biegania Liczba postów: 62 Grupa: Porady i op... Temat buty z profilowaną wkładką dla dzieci wracał u mnie kilka razy po rozmowach z fizjoterapeutą. Z jednej strony nie chce się przesadzać, z drugiej dobrze wi...
  • co na prezent ?? Liczba postów: 419 Grupa: Porady i op... Uważam, że zakupy w sklepach internetowych to spora wygoda i oszczędność czasu. Jak często korzystacie z tej opcji? Na stronie https://edibazzar.pl/ znajdziecie...
  • Zakupy przez internet Liczba postów: 556 Grupa: Porady i op... Mam wrażenie, że zakupy mogą być naprawdę odzwierciedleniem naszych priorytetów. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która stwierdziła, że po każdej wizycie w sup...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3770 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20966 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 251

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >