Zlewozmywak, granit czy tradycyjny stalowy

« Powrót do grupy: Porady i opinie

28 września 2009, 01:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeśli temat się już pojawił to z góry przepraszam, chodzi mi zarówno o różnice estetyczne, jak i praktyczne czyli wygląd nie może być za wszelką cenę. Główny dylemat mam jak na razie między materiałem z którego ma być wykonany, granit czy stal?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 września 2009, 03:36

Osobiście posiadam od 11 lat zlewozmywak z materiału fragranit i mimo, że cena była spora to nie żałuję. Ważne aby kupić zlewozmywak z dobrej firmy i z dobrego materiału, na pewno nie chińszczyzna z jakiegoś tworzywa imitującego granit. Mój jest z niemieckiej firmy Schock, materiał fragranit: 80% zmielony granit, 20% żywica. W życiu nie zamieniłbym na blaszaka.
Wiem, że obecnie firma Schock posiada w swojej ofercie jeszcze lepsze zlewozmywaki z nowego materiału nowej generacji Nanogranit.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2009, 02:58

Stalowe zacznijmy od tego, że nie są za ładne, ani jakoś specjalnie praktyczne (zwłaszcza na gładkich wszystko widać) na plus dużo niższa cena niż granitowe. Także jeśli stać na granit to nie ma co się długo zastanawiać, tylko na wstępie polecam darować sobie jakieś chińskie wymysły, lepiej dołożyć i kupić markowy niż potem się męczyć. Od siebie po 3 latach od zakupu polecam franke.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Szafa pod zabudowę Liczba postów: 165 Grupa: Porady i op... Ja zrobiłam szafę w zabudowie przy sypialni i jestem zadowolona. Nie kosztowała sporo bo robił znajomy i teraz mam fajne miejsce na [url]https://perypetiekobiet...
  • Materac piankowy czy sprężynowy Liczba postów: 7 Grupa: Porady i op... Wybór między materacem sprężynowym a piankowym to kwestia indywidualnych preferencji i potrzeb. Materace piankowe doskonale dopasowują się do kształtu ciała, za...
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 30 Grupa: Porady i op... Jeśli zastanawiacie się nad praktycznym prezentem dla miłośnika ogrodu lub tarasu, warto rozważyć zadaszenia tarasowe. Mogą one dodać elegancji i funkcjonalnośc...
  • Ubezpieczenie Liczba postów: 225 Grupa: Porady i op... Jeżeli zastanawiacie się, jakie ubezpieczenie będzie najlepsze dla transportu międzynarodowego, zapraszam do przeczytania artykułu na stronie https://transport-...
  • Klimatyzacja - jakiej firmy najlepsza? Liczba postów: 319 Grupa: Porady i op... Jeśli szukacie sprawdzonej firmy do montażu klimatyzacji, mogę z czystym sumieniem polecić Cadela Project. Zdecydowałem się na ich usługi i jestem bardzo zadow...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19690 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 281

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >