Gość: kafma praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Roman doświadczony
|
Wata szklana jak sama nazwa mówi zrobiona jest z
cieniutkich włókien szklanych. Są one bardzo łamliwe
także łatwo wbijają się w skórę, a z racji ich
mikroskopijnej wielkości trudno je potem usunąć. Wbite w
skórę włókna powodują nieprzyjemne uczucie kłucia
także jest to pierwszą "szkodliwością" choć nie tak
bardzo poważną. Poważniejsza szkoda pojawia się w
przypadku wchłonięcia przez drogi oddechowe tych włókien
- mogą one spowodować liczne mikrourazy. Dlatego,
pracując przy wacie szklanej, trzeba używać rękawic
ochronnych, szczelnego ubrania roboczego i koniecznie
maseczki na nos i usta! |
| |
Reklamy Google | |
offline Katarzyna S. inżynier
|
Polecam zapoznać się z ofertą wełny mineralnej w ECOSE Technology firmy Knauf Insulation. W nowoczesnej technologii pozbawionej formaldehydu do łączenia włókien wykorzystano substancje organiczne, zamiast ropopochodnych substancji chemicznych. Dzięki ECOSE Technology wełna mineralna jest wygodna w montażu - mniej pyląca, miła w dotyku, bezzapachowa, łatwa w obróbce. Nie oznacza to jednak, że można montować ją bez ubrania ochronnego, o czym pisze Roman. Wełna mineralna w ECOSE Technology jest jednak zdecydowanie konkurencyjnym rozwiązaniem jeśli chodzi o parametry oddziaływania na środowisko oraz względy zdrowotne mieszkańców. |
| |
offline mrbazi praktykant
|
|
| |
Gość: Urizar praktykant |
Podczas pracy z watą tego rodzaju trzeba mieć odpowiedni strój. Warto się zaopatrzyć w kombinezon roboczy, do tego maska, okulary ochronne. Zwłaszcza oczy są ważne. Zresztą producent wełny na pewno dostarcza odpowiednich informacji w zakresie środków bezpieczeństwa - polecam się zapoznać ;) |
| |
Reklamy Google | |
Gość: ThomasHof praktykant |
|
| |
|
| |
|
| |
Gość: RobertmaR praktykant |
|
| |
Gość: MichaeltIx praktykant |
|
|
co moze zrobic wata szklana z kontaktem z cialem czy to jest
«
Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną
Ostatnio na forum
- jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 21 Grupa: Robimy izol... Przyłączę się, bo nie chcę zakładać nowego wątku - mam garaż postawiony właśnie i jest ogrzewany. Jaką konstrukcję zastosować, aby go trochę ocieplić? Myślałem....
- Docieplanie ścian od wewnątrz Liczba postów: 21 Grupa: Robimy izol... A czy ktoś z was korzystał z pomocy firmy, która oferuję sprzedaż takiej piany do samodzielnego natrysku, w stylu dwuskładnikowego systemu PUREX BOX https://www...
- siatka elewacyjna 150 sztuk zostało-wyprzedam Liczba postów: 2 Grupa: Robimy izol...
- Ocieplenia domu - jaki styropian ? Liczba postów: 36 Grupa: Robimy izol... Zanim zabierzesz się za remont poddasza, poczytaj sobie o piance PUR zamiast znowu wymieniać na wełnę. Nie dość że łatwiej się ją aplikuje, nie jest łatwopalna....
- Jaki tynk? Liczba postów: 790 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.