co sądzicie o przydomowej oczyszczalni ścieków?

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

21 lipca 2009, 14:14

Zgadzam sie: good 0 bad

witam serdecznie wszystkich,
powiedzcie mi co sądzicie o przydomowych oczyszczalniach ścieków? jakie warunki trzeba spełnić, żeby można było ją zrobić i czy wogóle to się opłaca. Może lepiej pozostać tylko przy szambie? jakie jest wasze zdanie, co byście mi poradzili w tym temacie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 sierpnia 2009, 01:47

fajna sprawa - koszt ok 8tys zł, ale możesz zapomniec o opróżnianiu szamba - raz na 3 lata trzeba szambiarke zamówic, no i ekologicznie :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 września 2009, 14:25

hmmm, fajna sprawa z taką oczyszczalnią przy domu, ale możecie mi powiedzieć jak to dokładnie wszystko wygląda? muszą być jakieś wady takiej inwestycji.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 października 2009, 15:45

Witam

Właśnie jak się cały czas borykam z tym dylematem. Posiadam szambo przy domu i opróżniane musi być co 2 tygodnie na 3 osoby, które mieszkają w domu. A ponieważ niestety teraz nie ma możliwości instalacji instalacji wodno-kanalizacyjnej na mojej wiosce to muszę sobie radzić z szambem. 8 tys zł? Hmm no nie jest aż tak dużo, ale czy się na pewno opłaca?

Pozdrawiam
Elena

Zgłoś | Cytuj | Link

16 stycznia 2010, 23:59

Inwestycja zraca się bardzo szybko, gdyż w okresach suszy nie musisz używać wody z sieci np. do podlewania trawnika lub grządek na ogódku jeśli takowy posiadasz. Nawet jak wszędzie wokół wszystko będzie schło to ty będziesz miał zieloną trawkę i to prawie za darmo. Na pewno zauważysz różnicę w opłatach za wodę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 kwietnia 2010, 20:36

Strasznie przesadziłeś z ceną tego szamba, myślę że na 3 osoby wystarczy zbiornik 2000 l i drenaż ok 40 m, to jest koszt ok 3,5 tys zł !!

Zgłoś | Cytuj | Link

3 czerwca 2012, 14:24

Myślę, że przydomowa oczyszczalnia ścieków to bardzo dobry pomysł. Bardziej ekonomicznie na przyszłość i lepiej dla środowiska. Choć z tego co się orientuje teraz nawet są produkowane szamba ekologiczne. Znam fajną firmę, która zajmuje się właśnie takimi zleceniami, co prawda ja akurat zamawiałem oczko (z którego jestem w 100% zadowolony), ale przeglądając ofertę widziałem właśnie, że mają także przydomowe oczyszczalnie ścieków, szamba itp. Rzadko można spotkać profesjonalną firmę, zwykle wszystkie odwalają fuszerki. Tutaj jednak mogę Wam zagwarantować, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. A mówię o firmie NARO. Pewnie część osób tutaj ją zna, bo to profesjonalna i dość rozpoznawalna firma na rynku. No i słynie z ekologicznego podejścia. A to ostatnio jest jak najbardziej na modzie. Firma ma też stronę internetową, więc możecie się zapoznać z dokładniejszymi informacjami nie wychodząc. Tutaj macie adres: szamba-baseny.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2012, 23:14

Orientacyjne wyliczenie dla 4domowników:
szambo betonowe 10m3 - 4000zł plus roczny wywóz beczką - 600zł
oczyszczalnia 3m3 - 3200zł, co 2-3lata opróżnienie zbiornika
Od warunków geologicznych działki zależy czy i jaką można zamontować oczyszczalnię, gdyż jest ich kilka typów.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2012, 15:44

Jednorazowo jest to duża inwestycja,ale zwraca się systematycznie wraz z upływem każdego miesiąca. Wg mnie jak najbardziej warto jeśli masz an to odpowiednią ilość miejsca na podwórku.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2012, 20:32

Ja również mogę potwierdzić, że to dobre rozwiązanie. Oczywiście na początek wydasz większą sumę, ale potem nie martwisz się o opróżnianie, nic Ci nie śmierdzi mówiąc wprost i przede wszystkim jest to ekologiczne rozwiązanie, a zważywszy na galopującą degradację naszego środowiska, warto wziąć to pod uwagę!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Overchat AI Liczba postów: 5 Grupa: Ciekawe pom... 250% саламдашуу бонусу жана 180 фриспин – бул мүмкүнчүлүктөр дүйнөсүнө кеңири чакыруу. Ал башталгычтарга ишеним берип, тажрыйбалуу оюнчуларга горизонтторду кеңе...
  • Astronaut Game Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... I wanted to share my thoughts about the Astronaut Game because I’ve been trying it for a while and it really caught my attention in a surprising way. At first g...
  • Banger Liczba postów: 10 Grupa: Ciekawe pom... Thank you very much!
  • Nowoczesne rozwiązania w kuchni Liczba postów: 394 Grupa: Ciekawe pom... Czy wiecie, która firma posiada w swojej ofercie różnego rodzaju woreczki do chleba i laminaty spożywcze? Ważny jest dla mnie szeroki wybór produktów. Ostatnio...
  • Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 131 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20248 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 342

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >