jaki system alarmowy do domu?

« Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

18 marca 2010, 16:50

Zgadzam sie: good 0 bad

W ubiegłe wakacje w mojej okolicy była seria włamań więc postanowiłem profilaktycznie zająć się ochroną domu. W związku z tym mam parę pytań. Jakiej firmy system alarmowy będzie najlepszy? Jaki może być jego orientacyjny koszt? Co w skład takiego systemu wchodzi? czy też lepiej nie bawić się w takie rzeczy, a zainstalować po prostu monitoring i wykupić ubezpieczenie? Prosiłbym o pomoc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2010, 15:38

Hmmm... moim zdaniem monitoring jest dobrym pomysłem choć troche kosztownym, a co do alarmów najprostrzym, najtańszym i jednym z lepszych rozwiązań jest po prostu zamek szyfrowy. Mogę polecić taki jeden model. Tutaj jest link do niego]
http://www.napad.pl/katalog/info-293-Zamek-szyfrowy-Roger-SL 2000F-VP.htm

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lipca 2010, 12:34

Możesz wybrać system alarmowy, który będzie wszczynał alarm podczas wykrycia ruchu w domu. Składa się on wtedy z poszczególnych czujników ruchu, centrali alarmowej, manipulatora i syreny. Dodatkowo do centrali można podłączyć czujniki otwarcia drzwi i okien. Możesz także połączyć swoją centralkę z centralą agencji ochrony, wtedy system automatycznie ich powiadomi.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2012, 09:37

Witam

Sądzę że najlepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie paru czujek + wykupienie abonamentu na ochronę.
Jeżeli chodzi o system alarmowy to polecam sklep www.ProTS.pl znajdziesz tam wiele produktów potrzebnych do instalacji alarmowej, w razie pytań śmiało pisz albo dzwoń- fachowo doradzimy.

Pozdrawiam serdecznie

Zgłoś | Cytuj | Link

18 stycznia 2013, 11:47

Powinieneś zastanowić się nad fajnym systemem - optymalny dom z firmy Securitas http://www.kupochrone.pl/dom/optymalny. Jest to profesjonalny system, ze sprawdzonymi elementami, jak czujniki ruchu, Centrum Monitoringu oraz zespołem interwencyjnym. Montaż systemu jest GRATIS, w koszty użytkowania należy tylko wliczyć stały abonament. Polecam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 stycznia 2013, 13:44

Jeżeli ktoś szuka dobrego i niezawodnego systemu alarmowego do swojego domu,to warto zajrzeć do ans www.Alarmserwis.pl mamy niezbędne doświadczenie na rynku,wiec pomożemy podczas wyboru.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lipca 2013, 21:04

A korzystałeś może z takiego konfiguratora alarmów: http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/konfigurato r-systemu-alarmowego/ Można dzięki niemu dobrać jak najbardziej odpowiedni dla siebie alarm. Obecnie jest tak dużo różnych rozwiązań, że na pewno znajdziesz coś dla siebie ;)
Sam jestem posiadaczem czujek podłączonych do centrali i myślę, że zapewniają one bardzo dobrą ochronę.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2013, 18:32

według mnie najlepszym systemem jest monitoring posesji, może nie jest to najtańsze rozwiązanie, ale najbardziej skuteczne, gdy masz monitoring to przestępcy boją się nawet podejść do domu ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 października 2013, 15:08

Czytałem wczoraj artykuł na Dominteligentny.pl dotyczący zabezpieczeń domu i okolic domu. Bardzo ciekawa publikacja o niewidzialnej ochronie domu.Polecam dla zainteresowanych tematem zajrzeć.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 grudnia 2013, 20:05

Już prosty alarm na czujkę z monitoringiem sygnału jest lepszy, niż totalny brak zabezpieczenia. Warto zatem pomyśleć o czymś takim. Tym bardziej, że ceny zaczynają się już naprawdę od niskich kwot - za tysiąc złotych netto w firmie SMA można już założyć prosty system z półrocznym abonamentem na monitorowanie sygnału gratis. Więc nie są to już duże pieniądze, a jednak człowiek lepiej śpi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dom energooszczędny Liczba postów: 181 Grupa: Innowacje w... Dobra izolacja i szczelna brama w garażu (jak wspomniany system ThermoFrame) to podstawa, ale warto też pomyśleć o rekuperacji, żeby nie tracić ciepła przy wiet...
  • Osuszanie mieszkań- co radzicie ? Liczba postów: 41 Grupa: Innowacje w... Świetną firmą która zajmuje się osuszaniem po zalaniu, osuszaniem posadzek, bezinwazyjnym osuszaniem ścian, osuszaniem wilgoci technologicznej, osuszaniem piwni...
  • Adaptacja kontenerów - co o tym sądzicie? Liczba postów: 880 Grupa: Innowacje w... Dynamiczny rozwój firm często wymaga elastycznego podejścia do przestrzeni. Właśnie dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszą się kontenery modułowe, które...
  • Grafik komputerowy Liczba postów: 15 Grupa: Innowacje w... Wybór laptopa do pracy kreatywnej to coś więcej niż tylko mocny procesor. Czytając https://www.wybieramlaptopa.pl/porady/19 38-jaki-laptop-do-obrobki-zdjec-i-fil...
  • PRAWO JAZDY Liczba postów: 39 Grupa: Innowacje w... Temat psychoterapii wydaje się już dużo bardziej dostępny niż kilka lat temu, ale nadal wiele osób zastanawia się, jak wyglądają spotkania. Patrząc na tupsychol...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20612 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 239

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >