jakie zamki antywłamaniowe

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

31 stycznia 2015, 11:22

Zgadzam sie: good 0 bad

l680 - też mam u siebie Wikędy z serii Premium z wkładkami Wilka. To co mnie cieszy najbardziej, to to że Wikęd daje w standardzie system jednego klucza.
Inna sprawa to dbanie o wkładki, które są bezobsługowe. Przy np. gipsowaniu należy pamiętać aby zakleić taśmą malarską wkładki aby pył nie dostał się do środka i ze smarem nie stworzył "kitu do okien".

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 stycznia 2015, 17:09

Co to jest system jednego klucza? Mam taki sam klucz w górnym i dolnym zamku?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lutego 2015, 14:47

Co do polecanych firm możesz się zgłosić do nich www.pogotowie-zamkowe-warszawa.pl bardzo dobrze znaja się na zamkach i na pewno doradza Ci jakas godna polecenia firme od porządnego sprzętu, a do tego mogą CI od razu zamontowac zamek w drzwiach.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lutego 2015, 14:02

Tak - system jednego klucza pozwala na otwieranie górnego i dolnego (inaczej głównego lub podklamkowego) zamka jednym i tym samym kluczem.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2015, 11:06

Tu masz to bardzo ładnie opisane: http://www.jeden-klucz.pl/o-systemach-masterk ey/co-to-jest-system-master-key - prosto i elegancko. Moim zdaniem rzecz warta uwagi, zwłaszcza w domu albo w biurze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 lutego 2015, 13:49

To jak złodziej przewierci jeden zamek, to otworzy oba na raz? Co powiecie o drzwiach Prestige? Czy warto jest dopłacać?

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2015, 17:15

Michalox - nie ... tu mowa o systemie umożliwiającym otwieranie np. 2 zamków zamontowanych w jednych drzwiach za pomocą jednego klucza (system jednego klucza).
Inny wątek to master-key czyli klucz z "uprawnieniami". Główny klucz otwiera każde drzwi w firmie (np klucz szefa) a pracownicy mają klucze które otwierają określone pomieszczenia (np. do własnego biura i stołówki ale do gabinetu szefa już się nie dostaną).

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2015, 08:52

W takich sprawach warto porozmawiac z ekspertami takimi jak np. www.pogotowie-zamkowe-warszawa.pl należy bardzo dokladnie dopasowac zamek do drzwi

Zgłoś | Cytuj | Link

17 marca 2015, 11:53

Tak, rozmowa z ekspertami to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. ja miałam taką z firmy http://www.jeden-klucz.pl/kontakt i otrzymałam zamki jakie sprawdzają się u mnie w domu i firmie

Zgłoś | Cytuj | Link

17 marca 2015, 22:28

Ok, dzięki za info :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chemia budowlana Liczba postów: 60 Grupa: Montujemy o... W budowlance chemia to oczywisty temat, ale mało kto zdaje sobie sprawę, jak szeroko używa się jej też w innych branżach. Tu możecie przeczytać gdzie wykorzystu...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 549 Grupa: Montujemy o... Aluhaus jak najbardziej na TAK. To samo Hormann. Szkoda tylko, że mało jest tam takich tańszych opcji. Mogliby coś pokombinować i dać chociaż po 1 serii tańszej...
  • Wymiana drzwi wewnętrznych Liczba postów: 48 Grupa: Montujemy o... Super jeśli mamy środki i możliwości, aby wymienić na nowe drzwi wewnętrzne. Cały dom może wyglądać inaczej. I nawet jeśli dalej mamy stare futryny drewniane ,....
  • Okna do domu Liczba postów: 77 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 39 Grupa: Montujemy o... Z tego co widzę to tam mają tylko drzwi aluminiowe nakładkowe, choć patrząc na przekroje to raczej nazwa jest nie do końca fortunnie użyta. Nie znam osobiście n...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19974 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 189

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >