kominek w salonie

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 24 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

11 czerwca 2015, 12:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Kominek jest świetnym rozwiązaniem. Ogrzewa jak i zarazem jest elementem dekoracyjnym pomieszczenia. Można go dopasować do całej aranżacji bądź wyeksponować :) Możliwości dekoracji i obudowy kominka jest wiele. Można połączyć style klasyczny z nowoczesnym i na odwrót. Ciekawe dekoracje kominków uzyskamy dzięki sztukaterii wewnętrznej. Różnorodność kształtów elementów pozwala na wpisanie się w każdą stylistykę wnętrza. Sztukaterię można malować więc dodatkowo ułatwia dopasowanie się do kolorystyki pomieszczenia. Można również połączyć ją z innymi materiałami co wprowadza ciekawszy efekt :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 czerwca 2015, 14:21

Kominki spełniają swoją rolę jako elementydekoracyjne wnętrz oraz ogrzewania zastępcze w przypadku zaniku energii elektrycznej.
Jako głowne źródło ogrzewania robią z salonu kotłownię, co przy jasnych meblach i ścianach nie jest najlepszym rozwiązaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 czerwca 2015, 08:53

Dla mnie i dla mojej żony, kominek jest elementem głównie dekoracyjnym dlatego postanowiliśmy go jakoś fajnie wykończyć. Zastanawiamy się nad wyborem kamienia. Granit czy marmur, który z nich jest lepszy? Jaki kolor? Ktoś nam podpowie? Listę naszych faworytów jeżeli chodzi o kolor znajdziecie na http://www.lotowski.pl/surowce-granit-marmur

Zgłoś | Cytuj | Link

21 czerwca 2015, 22:15

Moje marzenie. Kominek jest świetny szczególnie jesienią i zimą.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2015, 09:15

Taki kominek w salonie obudowany cegłą dekoracyjną czy kamieniem to bardzo ciekawy pomysł na to jak uatrakcyjnić nasz salon,wnętrze a przy tym aby kominek spełniała także funkcję dogrzewającą,w efekcie ładnie się to prezentuje.

www.Kociol.net

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 czerwca 2015, 15:24

Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką kominków w salonie. Podoba mi się to jak się prezentują i jak fajnie wyglada wtedy wnętrze. Przeglądałam niedawno oferty i spodobały mi sie kominki tej firmy
http://www.nowickikominki.com/. Widziałam nawet taki kominek u mojej znajomej. Genialna sprawa.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 czerwca 2015, 07:31

A czym palicie w takich kominkach? Myślicie, że brykiet drzewny to dobra opcja> czy lepiej palić jakimś normalnym drewnwem?

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2015, 13:02

Jeśli kominek to dekoracje, jeśli dekoracje to zegar, np. taki: http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-32495 -Zegar-z-Barometrem-Termometrem-i-Higrometrem-Perfect-PW980- 0209-D.html, na pewno do każdego kominka, klasycznego czy nowoczesnego będzie pasował.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2015, 09:26

Najlepiej palić drewnem,powiedzmy brzozą lub sosną,ale znam różne przypadki,w tym również ten kiedy palą tam brykietem i węglem,czego nie popieram. Powyżej jest kilka ciekawych aranżacji,osobiście najbardziej podoba mi sie ta z kamieniem ozdobnym.

www.KamilaMeble.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lipca 2015, 15:21

Kominek to świetna sprawa, daje całkiem inne ciepło niż to z kaloryferów;) ja palę brykietem mega ruf system 3 od sek-pol, produkowany z trocin dębowych, pali się bardzo dobrze, wydajnie;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 24 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Okna do domu Liczba postów: 73 Grupa: Wykańczamy... Jeśli okna są jeszcze w dobrym stanie konstrukcyjnym, to renowacja może być najlepszym wyborem. Warto zajrzeć na https://domoserwis.pl/renowacja-okien i sprawdz...
  • Czy są eksperci? Liczba postów: 46 Grupa: Wykańczamy... UNDER STUDIO to nowoczesne biuro projektowania wnętrz w Warszawie, specjalizujące się w kompleksowej aranżacji wnętrz mieszkań, domów oraz przestrzeni komercyjn...
  • Plakaty na ścianie Liczba postów: 21 Grupa: Wykańczamy... Jeżeli chodzi o ciekawe propozycje Plakatów, ale również fototapet, czy również dodatkowych dodatków do wnętrz to na pewno warto zwrócić uwagę na ofertę sklepu....
  • Sklep internetowy Liczba postów: 254 Grupa: Wykańczamy... Nowoczesne żeglarstwo wymaga sprzętu, który sprosta wyzwaniom zarówno na spokojnych jeziorach, jak i otwartych morzach. Pod linkiem https://www.sailservice.pl/....
  • Jakie kotły na paliwo stałe najlepsze? Liczba postów: 26 Grupa: Wykańczamy... Good point! For solid fuel boilers, brands like Viadrus, Attack, and Opop are well worth considering. Key things to look for are fuel flexibility, heat exchange...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 159

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */