offline grachtip praktykant
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: rapiTom praktykant |
Ja akurat mam powyżej 10 kw, więc energetyka łupie mnie 30% na wyprodukowanej energii. #0% mniej odbieram niż wysyłam w miesiącach zimowych. Dlatego też postanowiłem jednak kupić magazyn energii. Tanie to to nie jest. Nie pamiętam już ale około 2 tych zapłaciłem. Akumulator dość długo trzyma tę energię nawet do 5 dni, jeśli jest pochmurno to użytkujemy te energie wyprodukowana przez nasze moduły. Cały osprzęt i ładowarkę do auta solaregde zamontowała mi Synergio – firma która zrobiła audyt energetyczny, projekt i wykonanie instalacji. W sumie magazyn mogły być bardziej efektywny ale i tak suma suamrum wychodzi na moje, bo większość produkcji poprzedzającej dni pełnego zachmurzenia wykorzystuje przez kolejne dni. Jeśli masz kasę na taka inwestycje to ja bym się nie wahał |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
|
| |
offline arnold333ww praktykant
|
Kumplowi podrzucę ten wątek. On na pewno tym wątkiem
bardzo się zainteresuje. |
|
| |
Gość: AlbertPaync praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: Jameskit praktykant |
|
|
| |
Gość: Robertcep praktykant |
|
|
| |
offline robert79 inżynier
|
|
|
| |
Gość: mollyki1 praktykant |
|
|
| |
offline Porek456 fachowiec
|
Odnośnie poszukiwań wydajności i efektywności w zakresie wyboru odpowiednich magazynów energii to ze swojego doświadczenia mogę tutaj polecić Wam do sprawdzenia również ofertę przygotowaną przez https://mtrcells.pl/ ponieważ znajdziecie u nich rozwiązania najwyższej jakości, jak MTR Cells K10 dzięki którym bez względu na czynniki zewnętrzne korzystać z własnej energii do zasilania bieżących urządzeń elektrycznych. |
|
|
magazyn energii
«
Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom
Ostatnio na forum
- Laptop poleasingowy Liczba postów: 5 Grupa: Ekologiczny... Gdzieś mi to mignęło i postanowiłam poszukać więcej, bo temat brzmiał jak ciekawostka technologiczna z historią w tle. Fajnie, gdy ktoś zbiera krótkie fakty i w...
- fotowoltaika w firmie Liczba postów: 89 Grupa: Ekologiczny... Czy ktoś miał styczność z firmami, które robią utylizację paneli fotowoltaicznych? Zastanawiam się, czy oni przyjeżdżają po to wszystko, czy trzeba samemu zorga...
- Fajny projekt domu energooszczędnego? Liczba postów: 3522 Grupa: Ekologiczny... W temacie budowy i remontów mogę w ciemno polecić https://www.uciechowski.com.pl/. Numer jeden w branży! Oprócz rewelacyjnych materiałów otrzymałem kompleksową....
- Biznes Liczba postów: 2 Grupa: Ekologiczny...
- Montaż domofonu w domu Liczba postów: 4 Grupa: Ekologiczny... You should definitely set up a camera and link it to your phone; these kinds of things are taken care of. car games