nie wszystkie lampy LED świecą?

« Powrót do grupy: Oświetlenie wnętrz

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

25 sierpnia 2010, 14:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam pytanie, ostatnio byłam w znajomych na ogrodzie i zauważyłam, że rozstawione lampy solarne świecą o ciemku. Znajomi mówią, że tak już jest od początku. Wiecie, czy można coś z tym zrobić, czy to już jest trwałe uszkodzenie, że nie nagrzewają się za dnia? Czy należy się wymiana na nowe?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2010, 11:00

Kupując lampy solarne trzeba o nich troche wiedzieć. Takie lampy nie będą oświetlać całego ogrodu! One dają tylko małą zamazaną plamkę, widać że coś świeci ale bez przesady, to jest tylko taki bajerek i to wszystko

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2010, 11:02

Lampy LED nigdy nie będą świeciły takim jasnym światłem jak normalne żarówki. Trzeba się liczyć z tym że nadają się one bardziej do oświetlania punktowego niż do rozjaśniania większych obszarów.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2010, 12:41

tylko, ze ja nie mówię o tym że te światło to takie słabiutkie, bo to dla mnie jasne, ale o tym, ze część z nich w ogóle nie świeci. Moze w złym miejscu są umieszczone?

Zgłoś | Cytuj | Link

5 kwietnia 2011, 21:46

Ja mam taki sam problem. Kilka dni temu kupiłam trzy lampki. Wczoraj jeszcze świeciły dwie, dzisiaj już tylko jedna. Włączone są poprawnie. Czy to oznacza że są uszkodzone?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 maja 2012, 12:18

Lampy solarne nie dadzą dużo światła a więc tym samym nie będziemy mieli super efektu podświetlonych ścieżek czy roślin w ogrodzie. Polecamy oświetlenie zewnętrzne zasilane z sieci.Lampy zewnętrzne dostosowane są do lokalizacji i warunków pogodowych, skutecznie rozpraszają mrok i tworzą niezwykłą scenerię w połączeniu z technologią oszczędzania energii. Dają one dużo wiecej światła niż lampy solarne.

Ten post był edytowany przez olampa dnia: 14 maja 2012, 12:18
Zgłoś | Cytuj | Link

6 czerwca 2012, 00:49

Jeżeli taka lampa nie świeci w ogóle, to nie ma co się dłużej zastanawiać tylko zareklamować. Gdy szybko się psują to mogą być nie najlepszej jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2012, 09:44

Zgadza się,lampa solarna daje niewielka poświatę w przypadku kiedy mocno się nagrzeje,ale nie oświetli ona całego ogrodu. Jeżeli chcesz uzyskać taki efekt to proponuję raczej inwestycję w lampy ogrodowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2013, 16:52

Lampy solarne przede wszystkim spełniają swoje zadanie w słoneczną pogodę, gdzie mogą przez kilkanaście godzin "łapać" słońce, co w naszym klimacie niekoniecznie się musi sprawdzać. Ponadto oddają stosunkowo mało światła, więc lepszym rozwiązaniem jest po prostu bardziej tradycyjne oświetlanie o niezbyt dużym natężeniu i poborze prądu.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lipca 2013, 19:18

Teraz pozostaje kwestia tego typu czy ab na pewno lampy solarne nadają się do naszego klimatu. Moim zdaniem tak,ale tylko w przeciągu lata, inaczej nie ma to żądnego sensu.

www.MyLed.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• oświetlenie do łazienki Liczba postów: 128 Grupa: Oświetlenie... Panele LED to świetny wybór do nowoczesnych przestrzeni biurowych i mieszkalnych. Na stronie https://www.perfektmarket.com.pl/panele- led widziałam szeroką gamę...
  • oświetlenie przedpokoju Liczba postów: 78 Grupa: Oświetlenie... Panele LED to świetny wybór do nowoczesnych przestrzeni biurowych i mieszkalnych. Na stronie https://www.perfektmarket.com.pl/panele- led znajdziesz szeroką gamę...
  • Sklep z oświetleniem Liczba postów: 25 Grupa: Oświetlenie... Według mnie warto mieć wgląd na najróżniejsze opcje, warto w końcu mieć porównanie. Jak chodzi o mnie, to zastanawiam się nad tym czy kupić lampy....
  • barek i alkohole Liczba postów: 60 Grupa: Oświetlenie... Usługi takie jak odtrucia alkoholowe mogą być ratunkiem dla osób, które nie chcą korzystać z SOR-u czy przychodni. Firma KacStop https://www.kacstop.pl/ świadcz...
  • kinkiety do sypialni Liczba postów: 14 Grupa: Oświetlenie... W Kler znaleźliśmy kinkiety, które nam pasują do nowoczesnego wnętrza bez zbędnych ozdobników. Prosta forma, dobre wykonanie, światło przyjemne, czyli wszystko,...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19929 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 102

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >