piekarnik w zabudowie - jakie zabezpieczenie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

12 czerwca 2010, 16:54

Zgadzam sie: good 0 bad

piekarnik 2100W + okap kuchenny 60W z oswietleniem 40W... przewod 7metrow 3X4mm (zalecany wg instrukcji 3X2,5mm :roll: ) ... brak jakichkolwiekj danych na temat zabezpieczenia ... bedzie na osobnym bezpieczniku - pytanie: 16 czy 20A?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 czerwca 2010, 15:07

Radziłbym 20A jeśli na dodatek mieszkasz w domku jednorodzinnym to zdecydowanie 20 A

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lipca 2010, 22:38

z obliczen wyszlo 16A i na spokojnie trzyma nie wywalajac ... pomiary wyszly ok

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2011, 16:39

Ja mam ten elektryczny piekarnik i na bardzo podobnych parametrach też mam 16A, także dobra decyzja, Radex.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 września 2011, 15:59

Popieram wypowiedzi powyżej. 16A spokojnie powinno wystarczyć. Swoją drogą bonsky to chyba mamy takie same opinie o mastercook. Generalnie rzecz biorąc bardzo dobre, więc nie dziwi mnie to już nawet, bo gdzie nie spojrzę to dużo osób postawiło na tą firmę właśnie. A, że tak z ciekawości zapytam – długo już masz swój sprzęt? Dobrze Ci się sprawuje?

Ten post był edytowany przez Krysyla dnia: 26 września 2012, 11:37
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 listopada 2011, 15:38

Mi się wydaje ze to bezpieczne o ile wszystko jest w miare w jakims zestawie robione a nie kupowane osobno ale moze mi sie tylko wydawac..

Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2011, 14:07

Ja jednak na początek zastosował mniejszy bezpiecznik. Jeśli będzie nam często wywalać to wtedy zastosować jakiś większy. Lepiej zastosować mniejszy i niech go wywali niż za duży i ma się popsuć coś innego.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 marca 2012, 10:46

Dokładnie. U nas bezpieczniki były solidne, nie wyskoczyły, ale za to spaliły się kable. Teraz gdy musieliśmy rozkuć ściany i wymienić w mieszkaniu całą elektrykę zrodził się pomysł remontu. Mam tylko jedno pytanie czy każdy z tych piekarników (http://www.torres.pl/kat-piekarniki-908.html< /a>) wymaga 16A?

Ten post był edytowany przez Tokugawa dnia: 12 marca 2012, 10:48
Zgłoś | Cytuj | Link

9 lipca 2012, 10:23

Kupiłam nowy piekarnik i poszły mi bezpieczniki. Nie wiem co mam teraz zrobić? Myślicie, że powinnam go wymienić na inny model albo oddać? Nie wiem czy w sklepach przyjmują takie rozpakowane piekarniki bez tych wszystkich folii itd. (wiem, wiem głupio zrobiłam, że odkleiłam folię ochronną)? Chyba, że istnieje jakaś możliwość, żeby bezpieczniki nie siadały, a ja mogłabym zachować ten piekarnik? Błagam pomóżcie.

Ten post był edytowany przez bronek dnia: 9 lipca 2012, 10:29
Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ogrzewanie elektryczne Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Czy grzejnik łazienkowy na podczerwień może być jedynym źródłem ciepła w łazience? Mam pomieszczenie około 6 m² i zastanawiam się, czy takie rozwiązanie wystarc...
  • Kawały o elektrykach Liczba postów: 8 Grupa: Robimy inst... Kapral wchodzi wieczorem do sypialni rekrutów i pyta: - Który z was był w cywilu elektrykiem? - Ja! - zgłasza się jeden z żołnierzy. - W porządku. Jesteś odpowi...
  • jaki przewód do internetu, tv i telefonu? Liczba postów: 47 Grupa: Robimy inst... Dla tych, którzy planują zakup laptopa do 4000 zł w 2025 roku – polecam zajrzeć na https://www.wybieramlaptopa.pl/porady/18 80-jaki-laptop-do-4000-zl. To konkret...
  • Usługi elektryczne Liczba postów: 78 Grupa: Robimy inst... Prace elektryczne wymagają nie tylko odpowiednich kwalifikacji, lecz także doświadczenia oraz znajomości aktualnych przepisów. Niewłaściwie wykonana instalacja....
  • Obejmy do rur Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Świetną firmą która oferuje wysokiej jakości produkty jak m.in. metalowe opaski, obejmy montażowe SVS, obejmy zabezpieczające złącza STORZ, obejmy mostkowe typ....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20770 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 257

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >