projekt wiezby dachowej POMOCY :)

« Powrót do grupy: Robimy dach

25 maja 2015, 10:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Dzien dobry czy jakis specjalista moglby mi doradzic przy projektowaniu wiezby (zdiecie w zalaczniku) rozpietosc miedzy scianami to 7 i 8m teoretycznie nie potrzebne sa slupy ani platwie, prosze jednak o doradzenie ze strony praktycznej :) jest to moj pierwszy projekt wiezby i z tad te problemy

https://drive.google.com/file/d/0B8i-sK1hE3qR UkROb3lvOTBaeGM/view?usp=sharing

Ten post był edytowany przez duszek18 dnia: 25 maja 2015, 10:04
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 maja 2015, 09:18

Witam
W czym masz problem w tej konstrukcjii

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 maja 2015, 21:02

Po prostu nie wiem czy przy rozpiętościach miedzy ścianami 7m i 8m nie będzie konieczne zastosowanie płatwi (czyli tez zastosowanie slupów) w rożnych źródłach podawane są inne maksymalne rozpiętości wiązarów jętkowych, i zastanawiam się czy nie podpiera się belek koszowych slupami? I zastanawiam się jeszcze czy jest możliwość zastosowania spadku 35 stopni bo też czytałam że niby powyżej 35 stopni, z góry dziękuje za odpowiedź.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Metal roofing can be quite noisy during heavy rain, so combining good attic insulation with proper soundproofing is a smart approach. Closed-cell spray foam can...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy BAUKRANE - producent szalunków , która oferuje nowoczesne żurawie wieżowe i p...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 329

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */