pytanko

« Powrót do grupy: Robimy fundament

30 czerwca 2009, 22:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam!
Mam do kupienia niewielką działkę 300m kw. z domem z lat 30stych o powieszchni 70m kw.
działka nie duza ale w odpowiada mi lokalizacja i cena.
Mam dylemat czy remontować stojący juz budynek czy go zburzyc i postawić nowy.
Zaletą stojącego juz budynku jest położenie przy granicy działki przez co wiekszość terenu jest dostępna. Z tego co się orjentuje przepisy budowlane stawiają szereg wyznaczników:odległości itp. co może być niewygodne w postawieniu budynku na tak niewieliej działce
Czy jestnieje możliwośc zburzenia budynku i postawienie nowego w tym samym miejscu - na granicy działki

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 lipca 2009, 12:08

Zgadzam sie: good 0 bad

Wyburzenie budynku i postawienie nowego to dwie różne sprawy. Wyburzyć zawsze możesz. Jeżeli chodzi o postawienie nowego przy granicy to musisz uzyskać zgodę właściciela sąsiedniej działki. Tak czy tak procedura ubiegania się o pozwolenie na budowę cię nie ominie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 42 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • Części do wózków widłowych Liczba postów: 2 Grupa: Robimy fund... Jeśli ktoś ma problem z dostępnością części do starszych maszyn, to serio polecam zajrzeć na https://zebate24.pl/kategoria/czesci-die ci/ . Miałem problem z jedn...
  • POMPA CIEPŁA Liczba postów: 11 Grupa: Robimy fund... Pompy ciepła split aktualnie są najczęściej wybierane np. AIWA HPS8VIN lub HPS10VIN już do większego domu gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest wyższe. Energoosz...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 128 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 30 Grupa: Robimy fund... Od jakości wykonania fundamentów zależy stabilność całego budynku. Na pewno ochrona fundamentów przed wilgocią ma ogromne znaczenie dla solidności całej konstru...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19969 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 265

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >