sufit podwieszany

« Powrót do grupy: Ekspert aranżacji wnętrz

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

30 listopada 2011, 13:08

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja chciałam zapytać o sufit podwieszany, czy jeżeli mam małe ale wysokie mieszkanie ale małe, to czy można takie coś wykonać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 grudnia 2011, 17:54

Odpowiedz na pytanie jest trudna, bo nie widzimy pomieszczeń.Podwieszenie sufitu z pewnością zmniejszy optycznie wnętrza,ale... można tak zaprojektować zabudowę sufitu - niejednorodną ,na kilku poziomach lub z wnęką i wtedy nie musi zmniejszyć optycznie pomieszczeń.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 grudnia 2011, 13:45

Nie musisz też robić całego podwieszanego sufitu, możesz zrobić jakąś falę i nie pomniejszy Ci to pomieszczenia... a i zarazem będzie fajnie wyglądać

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2012, 16:41

Pani Jolu, jeśli wyśle mi Pani zdjęcie na newdesign@new-design podpowiem co zrobić z sufitem.Anna

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2012, 11:52

Myślę, że jest to dobre rozwiązanie. Ja w niewielkiej kuchni zrobiłem podwieszany sufit i wygląda świetnie. Wnętrze stało się bardziej przytulne i estetyczne. Dobrym pomysłem jest też zamontowanie płyty gipsowej (gzymsu), spod którego będzie wychodzić kolorowe światło LED. Widziałem takie sufity i muszę przyznać, że są naprawdę świetne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lipca 2012, 15:39

zamiast podwieszanego można wykonać np napinany - tutaj opis co to takiego: http://www.nsistem.pl/sufity.html

można obniżyć pomieszczenie do dowolnego poziomu, ważne, żeby ściany były proste do których przykręca się listwę mocującą. Super alternatywa dla płyt GK

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

20 czerwca 2013, 15:24

Można zrobić podwieszany tylko częściowo i uzyska się wtedy całkiem ciekawy efekt. Wiele zależy też od aranżacji całego pomieszczenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 listopada 2013, 17:13

dokladnie, proponuję zrobić tylko częściowo podwieszany :)

Zgłoś | Cytuj | Link

1 kwietnia 2014, 13:01

To nie jest trudne. Wystarczy kilka dobrych narzędzi, na pewno wiertarka i wkrętarka Celmy, do tego coś do cięcia płyt, materiały i można działać. Oczywiście stworzenie czegoś zaawansowanego wymaga doświadczenia, ale podstawowy sufit zrobicie samodzielnie ;-)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 grudnia 2014, 11:09

Ja robiłem u siebie na większości mieszkania. Nie chciało mi się zajmować tynkowaniem sufitów, bo po prostu nie umiem tego robić. Natomiast z takimi konstrukcjami nie mam problemu. Faktycznie sprzęt to podstawa: wiertarka, nożyce, rusztowania wypożyczyłem z euro-rusztowania.pl, materiał kupowałem w lokalnym składzie budowlanym.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble do salonu Liczba postów: 116 Grupa: Ekspert ara... Szukając szafki pod TV trafiłem na https://i-meble.eu/pl/213-szafki-tv-i-st oliki-pod-telewizor i powiem Wam, że wybór jest naprawdę spory. Są nowoczesne, klasyc...
  • Gabinet w domu Liczba postów: 66 Grupa: Ekspert ara... W moim przypadku skorzystałem z oferty polecanej mi firmy Biotec Polska - https://biotecpolska.pl/lasery-medyczne/ laser-ndyag/ , która jest renomowanym dostawcą...
  • dekoracje dodatki aranzajce Liczba postów: 162 Grupa: Ekspert ara... Szanowni Państwo, dekoracyjna ściana klinkierowa we wnętrzu podkreśli profesjonalny charakter przestrzeni i poprawi akustykę pomieszczenia. Dzięki kolekcji King...
  • Łóżko do sypialni Liczba postów: 160 Grupa: Ekspert ara... Całe mnóstwo ciekawych i nowoczesnych mebli oferuje mój ulubiony sklep z meblami https://www.mebledarlowo.pl/ Bogaty asortyment tego sklepu pozwoli Wam na swobo...
  • Nowoczesne meble na wymiar Liczba postów: 25 Grupa: Ekspert ara... The coolest part of speed stars is how it combines quick reactions with racing excitement, giving you that rush of adrenaline as you push forward.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20133 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 352

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >