uszczelnienie dachu na zimę

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

11 listopada 2017, 13:55

Zgadzam sie: good 0 bad

witam,

mam takie otóz pytanie do osób znających się na dachach,

posiadam Stary dom drewniany zbudowany kikadziesiąt lat temu prze moja rodzine.
Dach pokryty jest dachówką karpiówką .

Dach jest w bardzo złym stanie i wymaga remontu ale to dopiero na wiosne
w niektorych czesciach dach przecieka i w zwiazku z powyzszym prosze o info jak mozna go uszczelnic nie duzym kosztem aby przetrwac do wiosny.

dziekuje za informacje

pozdrawiam

Pawel

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2017, 10:50

Może spróbuj go uszczelnić płynną membraną, firma www.proof-tech.com jest producentem tego wynalazku. Myślę, ze takie rozwiązanie sprawdzi się idealnie. I z tego co wiem ta forma uszczelniania jest bardzo skuteczna.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 stycznia 2018, 15:40

Tylko nie wiem czy HYDRONYLON sprawdzi się jeśli dach i tak będzie przeciekał i może to być nie potrzebny koszt...

Zgłoś | Cytuj | Link

8 marca 2018, 11:12

Niedawno również uszczelniałem swój dach. Mogę wam polecić zakup produktów uszczelniających od firmy www.sklep-izotex.pl Mają szeroką ofertę świetnych produktów do wykonywania hydroizolacji i uszczelnień.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 kwietnia 2018, 23:51

Jeżeli szukasz odpowiednich akcesoriów oraz taśm uszczelniająco-wentylacyjnych to polecam sprawdzić producenta Braas, który stale poszerza swoją ofertę

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 kwietnia 2018, 09:19

Szeroką ofertę materiałów od budowy dachu w tym materiałów izolacyjnych ma firma www.serwisdach.com.pl Zbudowałem dach w swoim domu materiałami, które od nich zakupiłem i mogę wam powiedzieć że są świetne.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 kwietnia 2018, 22:57

Ja mam wyłożone poddasz watą szklaną i świetnie się spisuje

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2018, 01:13

Jeżeli szukasz dobrej jakości akcesoriów do uszczelniania bądź modernizacji dachu to polecam odwiedzić stronę producenta Braas, gdzie znajdziesz wszystko zarówno jeżeli chodzi o dachówki jak i blachodachówki panelowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 czerwca 2018, 14:48

Żeby dach spełniał dobrze swoją funkcję, należy też pamiętać o jego systematycznej impregnacji. Jeszcze kilka lat temu w ogóle o tym nie myślałem, ale teraz widzę, że jest to konieczne

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2019, 11:07

Ja pod dachówkę wybrałem izolację nakrokwiową DivoDamm Pro która świetnie ogranicza mostki cieplne i można ja stosować zamiast deskowania na całej powierzchni dachu, do tego jeśli potrzebujesz materiałów uszczelniających m.in przy kominie to również zajrzyj na ich stronę oraz do dystrybutorów.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Metal roofing can be quite noisy during heavy rain, so combining good attic insulation with proper soundproofing is a smart approach. Closed-cell spray foam can...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy BAUKRANE - producent szalunków , która oferuje nowoczesne żurawie wieżowe i p...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 315

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */