Cichy odkurzacz - jaki?

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

23 kwietnia 2012, 21:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Muszę kupić nowy odkurzacz, bo stary działa mi już na nerwy, ciężki i wyje jak stara syrena. Przy małych dzieciach większość czynności porządkowych wykonuję jak śpią, odkurzam też, więc zależy mi na tym, żeby był cichutki. Oglądałam ostatnio w sklepie tego electroluxa ultrasilencer, no jest cichy, ale za to duży i ciężki a takiego nie chcę, bo już się takiego kloca naciągałam w życiu. Co polecacie, macie jakieś sprawdzone modele? Cichutki i najlepiej malutki?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 kwietnia 2012, 23:23

Małe odkurzacze kojarzą mi się z ręcznymi, które są totalnie niepraktyczne... Sama mam wielki odkurzacz, ale ma za to bardzo dobre ssanie i kilka końcówek więc nie narzekam. Jeśli chodzi o głośność - u odkurzaczy z tym średnio, ale podobno roboty domowe bardzo cicho pracują, niestety dokładniej się w tym nie orientuję.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 kwietnia 2012, 12:58

No niestety, co do wielkich odkurzaczy to do cichych nie należą, ale jak ktoś się szybko uwinie to nawet nie zauważy że był hałas :). Według mnie, na kupno takiego cichego odkurzacza nie mały fundusz będzie tobie potrzebny, gdyż oprócz tego zapewne zaważą parametry takie jak moc ssania, czy antyalergiczne filtry.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2012, 14:27

Ja kiedyś miałam wielkiego kolosa , w którym na dodatek kabel trzeba było samemu zawijać kabel dookoła urządzenia więc był strasznie niepraktyczny ale kupiłam sobie kilka miesięcy temu odkurzacz robot http://robojet.pl/ i jestem z niego bardzo zadowolona. Zajmuje mało miejsca, jest cichy i dokładny i wcale nie jest drogi. Ustawiam go tak , że sprząta podczas gdy ja jestem z dziećmi poza domem :)

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2012, 23:21

Pierwszy raz o czymś takim słyszę, wydaje mi się, że jest to jeden z niewielu takich robotów na naszym rynku, swego czasu dużo szukałam i nie miałam okazji natknąć się na coś takiego.
Poczytałam trochę o funkcjach tego robojeta, wydaje się rewelacja, a co dziwne cena jest podobna do normalnych odkurzaczy... Żałuję że mój 'normalny' odkurzać sprawuje się jeszcze dobrze bo mam ochotę na to cacko, musi być dużym ułatwieniem i udogodnieniem :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 kwietnia 2012, 15:19

Chyba tylko Electrolux ma z serii silencer.
Po pewnym czasie i tak każdy odkurzacz będzie buczał, bo silnik się zużywa.
Ceny są dość wysokie po 1000 zł.

Ogłoszenia Zlecenia

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2012, 15:24

Ja mam malutki i cichy odkurzacz od rowenty jestem bardzo zadowolona :) nie zajmuje wiele miejsca a odkurza bardzo dokładnie

Zgłoś | Cytuj | Link

15 maja 2012, 09:22

Często te ciche odkurzacza mają mniejszą siłę ssania. Przy dzieciach dobry jest odkurzacz który odkurza na sucho i mokro. Mogę polecić
Odkurzacz HOOVER SC96 DWR

Zgłoś | Cytuj | Link

23 maja 2012, 16:22

I jak tu odróżnić marketingowe szczury od zadowolonych klientów? Pewnie tak samo jak klienta złodzieja od klienta niezłodzieja - każdy musi być podejrzany. Flabcia jest dla mnie takim podejrzanym, tak jak każdy kto sypie linkami do tylko jednej firmy i wzdycha z rozkoszy. Szczury marketingowe nienawidzę was.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lipca 2012, 14:18

"szczury" czy nie, trzeba przyznać, że takie roboty są skuteczne. Perfekcyjnie wyczyszczą, nie pomarudzą że plecy bolą i tyle :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Najważniejsze o pralkach Liczba postów: 72 Grupa: Sprzęt AGD... Wilgoć, resztki detergentów i osady z wody potrafią skutecznie obniżyć efektywność prania. Ja się niedawno dowiedziałam, ze czyszczenie bebna pralka pozwala po...
  • jaka wiertarka? Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Szukasz solidnej wiertarko-wkrętarki na akumulator? Model Makita 18V 40Nm DDF487Z to świetny wybór dla majsterkowiczów i profesjonalistów. Dzięki dwubiegowej pr...
  • Taboret gazowy do lokalu gastronomicznego Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Dobra organizacja magazynowania żywności zaczyna się od sprzętu, jakim są szafy chłodnicze Przechowywanie w odpowiednich warunkach to klucz do zachowania jakośc...
  • Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 48 Grupa: Sprzęt AGD... Przede wszystkim należy kupować wina dobrej jakości. I BottleBox oferuje takie wina. Tutaj znajdziesz wspaniałe wino różowe. Kupując wino w BottleBox, napełnimy...
  • Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 157 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19560 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 365

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >