offline Filip.Ru kierownik
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline Dar-Bud SIPs majster
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline Krzysiek Wojnicki fachowiec
|
|
|
| |
offline dodzo majster
|
Ciekawym rozwiązaniem są też domy budowane z płyt. Przede wszystkim jeśli komuś zależy na czasie. Więcej o tym można poczytać na stronie firmy Budwesta http://www.budwesta.pl. |
|
| |
offline expertyza doświadczony
|
Może przeciwnicy tej metody mają złe konotacje z powodu wykonawców, którzy niesolidnie wykonali swoją robotę. Ja mieszkam w domu budowanym metodą szkieletową i wszystko jest ok, w budowie pomogła mi Dolnośląska Grupa Budowlana, którą wszystkim polecam: grupadolnoslaska.pl |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline edita doświadczony
|
a nie lepiej iść w kierunku innowacji..? przykład domy drewniane HBE, które niejako łączą konstrukcje szkieletowe z konstrukcją monolityczną. dzięki temu powstają, solidne domy z drewna o szybkim czasie montażu za rozsądną cenę. |
|
| |
Gość: OleńkaKmicic praktykant |
|
|
| |
Gość: baczynsky praktykant |
Ja właśnie mieszkam w domu szkieletowym, konkretnie ten projekt http://ligar.pl/gallery/pietrowe/100-130m2/3/ zdj%C4%99cia/32. Opinia? No ok. wszystko, zależy co konkretnie. Na pewno bym się nie martwił o trwałość, ani o zimno. Pewnie jeszcze wszystko zależy od konstrukcji. Zimą wydatki na ogrzewanie (pellet) zbliżone do tych, jakie ma sąsiad w domu murowanym. Korników nie odnotowałem, zresztą takie drewno jest zakonserwowane przecież. Jakby ktoś miał pytania, to śmiało. |
|
|
Czy warto stawiać dom w systemie szkieletowym?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Fotowoltaika Liczba postów: 183 Grupa: Technologie... Analizuję wytyczne dotyczące efektywności energetycznej i natrafiłam na ciekawy materiał opisujący dom zeroemisyjny. Brak emisji szkodliwych substancji i pełna....
- Just got my Mustang back from the shop and I'm gen... Liczba postów: 1 Grupa: Technologie... I wanted to share a positive experience for a change because I feel like we're always quick to complain but rarely give credit where it's due. I've got a 2019 M...
- Stalowe pomosty - co, gdzie i jak Liczba postów: 9 Grupa: Technologie... pomost pływający od razu zwrócił moją uwagę, kiedy zacząłem szukać pomysłu na zagospodarowanie brzegu jeziora. Zależało mi na rozwiązaniu, które będzie wygodne,...
- Nowoczesna rozrywka w zasięgu ręki Liczba postów: 1 Grupa: Technologie... Jako ktoś, kto ciągle szuka nowych technologii, byłem ciekaw, jak wygląda dziś nowoczesna rozrywka online i przyznam, że pozytywne zaskoczenie gwarantowane. Bar...
- Nowoczesna rozrywka w zasięgu ręki Liczba postów: 1 Grupa: Technologie... Jako ktoś, kto ciągle szuka nowych technologii, byłem ciekaw, jak wygląda dziś nowoczesna rozrywka online i przyznam, że pozytywne zaskoczenie gwarantowane. Bar...