Czy podłoga drewniana w łazience jest dobrym rozwiązaniem

« Powrót do artykułu: Czy podłoga drewniana w łazience... | « Powrót do grupy: Wnętrza

21 grudnia 2015, 09:48

Zgadzam sie: good 0 bad

ja się bałam położyć jakos deskę w łaziencę, zamawiałam do mieszkania ogólnie z ArtCore ale do łazienki połozyłam płytki klasyczne. Ogólnie mam znajomych którzy maja drewno i lezy już po kilkanaście lat, ale ja jakos się nie przekonałam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 stycznia 2016, 10:50

naturalnie, ze tak, smaa nie mam jednak, bo jako pierwszą robiłam łazienkę i siosrra oddała mi ładne jasne płytki,a le moja mam am drewnianą podłoge z baltic wood, jets dobrze zabezpieczona i świetnie się sprawdza, poza tym łazienka wygląda inaczej, jest przyjemniejsza.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 stycznia 2016, 11:41

to jedyne pomieszczenie w którym nie planuję mieć deski, ogólnie też mam własnie z Artcore jak ty Agnieszka, ale na łazienkę sie nie przekonam.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2016, 22:30

Wszystko zależy od tego jak się będzie o taką podłogę dbało na pewno samo posiadanie drewna to nie jest grzech w łazience. Co jakiś czas na pewno szlifowanie - http://www.systemy-htc.pl/htc-ezwood.html + jakaś warstwa chroniąca na wierzch, ale znajomi mają i nie narzekają jakoś, żeby coś się działo z tym drewnem.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2016, 17:07

Własnie połozenie w łazience moze byc ryzykowne, zalezy też kto nam to położy i jak, to wszystko wpływa na siebie, bo źle ułożona rozejdzie się, ale tez trzeba zabezpieczyć ją.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2016, 14:20

Wybierając drewno egzotyczne,które uprzednio będzie dobrze zaimpregnowane- nie ma żadnego problemu,taka drewniana łazienka będzie prezentować się wówczas niezwykle efektownie i przyjemnie,zresztą możemy pomóc podczas jej aranżacji na www.Vocco.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2016, 16:50

Ja bym sie nie zdecydowała na drewno do łazieni, chociaż nie powiem, wygląda obłędnie, jednak wydaje mi się, że ciężko moze byc z utrzymaniem jej.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 czerwca 2016, 14:31

W łazience nie ma problemu z drewnem - nawet z naszym krajowym. Wystarczy co jakiś czas pokrywać parkiet olejowoskiem - tylko nie tym utwardzanym UV, bo wtedy trzeba normalnie cyklinować, a takim co wysycha normalnie nie ma takiej potrzeby. Olejowoski wnikając w drewno zapobiegają wnikaniu wilgoci więc nie ma problemu z trwałością. Polecam poszukać tutaj odpowiednich środków http://www.prodexpol.pl/pl/9,chemia a i od tej samej firmy można wyhaczyć dobrze zaimpregnowane deski.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lipca 2016, 00:04

Zawsze jak już macie panele, kafelki czy coś i coś Wam się z Nimi stanie, to spróbuje na własną rękę je tam doczyścić czy coś różnego rodzaju środkami chemicznymi. Niedawno miałem taki problem, ale na szczęście pomogły artykuły z http://www.chemik24.pl/Katalog/Chemia-warszta towa/ i nie musiałem wymieniać podłogi. Wiec da sie ? Da sie.

Ten post był edytowany przez januszko dnia: 2 lipca 2016, 17:28
Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2016, 08:28

Moim zdaniem drewno w łazience nie jest dobrym pomysłem,jeżeli już to bardziej skłaniam się ku opcji płytek w ciekawej kolorystyce oraz wzornictwie. Teraz w sklepach internetowych można znaleźć wiele promocji z ich udziałem,warto poszukać.

www.KamilaMeble.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Wyposażenie biura. Produkcja mebli Liczba postów: 55 Grupa: Wnętrza W pracy ostatnio mieliśmy sporo zamówień na hale przemysłowe, więc zaczęliśmy rozważać różne opcje wyposażenia. Posadzki są mega ważne, bo od ich jakości zależy...
  • Higiena w parze ze zdrowiem Liczba postów: 20 Grupa: Wnętrza Ciekawe, jak wiele osób nie zwraca uwagi na to, w jakich opakowaniach przechowują leki. Niedawno byłam świadkiem rozmowy w aptece, gdzie ktoś wspomniał o tym, j...
  • Zawsze świeże jedzenie dzięki nowoczesnej lodówce Liczba postów: 71 Grupa: Wnętrza Czy ktoś regularnie piecze z mąki orkiszowej? Chcę trochę ograniczyć zwykłą mąkę pszenną w domowych wypiekach i zastanawiam się, od czego najlepiej zacząć. Znal...
  • Tapeta czy plakat, co najlepiej ozdobi Twoją ścian... Liczba postów: 70 Grupa: Wnętrza Ja jestem dużym fanem ciekawych motywów na plakatach i w mojej opinii jeżeli będziecie szukali takich propozycji do swojego wnętrza to warto odwiedzić On my Wal...
  • Jak pielęgnować podłogę z marmuru? Liczba postów: 60 Grupa: Wnętrza W przypadku podłogi z kamienia naturalnego, czyli marmuru lub granitu, polecam regularnie ja myć, odkurzać czy zamiatać bo brud oraz kurz gromadzi się tutaj tak...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21110 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 303

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */