Czym czyścić płytki?

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

30 sierpnia 2011, 14:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Dokładnie tak jak piszą koledzy powyżej,użyj silikonu lub impregnatu,to najbardziej trwałe sposoby.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2011, 14:21

Z tą impregnacją to bym uważał. Rzeczywiście czyszczenie płytek jest łatwiejsze, ale po zaimpregnowaniu płytek, impregnat przejmuje parametry płytki. Wtedy to on jest odpowiedzialny za wszelkie zmiany powierzchniowe związane z plamieniem. Mogą wystąpić przebarwienia, czy zmatowienie płytki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2011, 20:03

Do tego oczywiście płytki przed impregnacją muszą być solidnie odkurzone i odtłuszczone.

Po czyszczeniu płytek należy dać im czas na wyschnięcie - minimum 72 godziny. Jeśli mamy ogrzewanie podłogowe - minimum 24 godziny. I koniecznie wyłączamy ogrzewanie podłogowe przed impregnacją (jakieś 12 godzin wcześniej!).

http://paniglazurnik.blogspot.com/2011/09/impregnacja-chemic zna-pytek.html

Zgłoś | Cytuj | Link

12 stycznia 2012, 12:23

Ja nigdy nie stosowałem impregnacji,natomiast co jakiś czas systematycznie czyściłem płytki myjąc je na mokro. Z dobrym płynem oczywiście,będzie to najlepszy sposób na czyszczenie płytek.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lutego 2013, 02:35

Ciepła woda, płyn do szyb i kafelki do kuchni będą błyszczeć :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 lutego 2013, 12:27

ja zazwyczaj czyszczę je zwykłym płynem do podłóg, a fugi jakimś antygrzybicznym.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2013, 16:20

Można płynem do podłóg lub po prostu płynem do czyszczenia kamienia,większość środków będzie tutaj skutecznych,pod warunkiem ze czyścimy swoje płytki w miarę systematycznie.

www.HityCenowe24.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2013, 13:40

Jeśli chodzi o czyszczenie płytek ceramicznych: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-b oazerie/panele-deski-parkiety/panele-podlogowe,a188.html to proponuje również użycie octu lub sody oczyszczonej:)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2013, 14:47

Chyba najlepiej gorąca woda i jakiś płyn (np. do naczyń)

Zgłoś | Cytuj | Link

12 marca 2013, 13:00

Do naczyń też może być,ale ja używam płynu do mycia podłóg o ładnym zapachu typu Ajax lub Cif. Wtedy nie ma większego problemu z usuwaniem wszelkich zabrudzeń.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pomysł na wakacje Liczba postów: 717 Grupa: Ciekawe pom... Kompleksowe przygotowania do sezonu żeglarskiego obejmują nie tylko prace przy kadłubie, ale przede wszystkim dokładny przegląd takielunku i instalacji pokładow...
  • Farby kolorowe dla alergików Liczba postów: 319 Grupa: Ciekawe pom... Ciekawe rozwiązania
  • Mieszkanie Liczba postów: 60 Grupa: Ciekawe pom... Koncepcja miasta 15-minutowego, czyli takiego gdzie wszystko masz w zasięgu pięciu minut piechotą, zyskuje popularność również w Polsce. Nowe osiedla coraz częś...
  • Dodatki do domu jako prezent ślubny? Liczba postów: 39 Grupa: Ciekawe pom... Słuchajcie, wczoraj miałam okazję rozmawiać z koleżanką, która właśnie planuje swój ślub. Mówiła mi, że szuka inspiracji na zaproszenia i ogólnie na całą papete...
  • Elementy urządzeń przemysłowych Liczba postów: 33 Grupa: Ciekawe pom... I recently tried Chicken Road Uzbekistan and found it quite entertaining. The gameplay is simple but keeps you engaged, especially with the rising multiplier fe...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 201

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */