Dane w specyfikacji odkurzacza

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

29 lipca 2024, 09:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam w nowym tygodniu! Chciałbym podyskutować o urządzeniach sprzątających.
Muszę sprawić sobie nowy odkurzacz, bo stary szybko się rozklekotał, zaraz po gwarancji. Także tym razem zwiększam budżet, z 300 do ok. 750-1000 zł.

I w sumie mam jeden model na oku, ale jego specyfikacja jest dość uboga:
Użytkownik napisał: Kolor: biały, czarny, srebrny
Wymiary: ‎ 25 x 19.5 x 110 (cm)
Waga: 1.45 kg
Zasilanie: AC 100-240 V ~ 50/60 Hz
Moc znamionowa: 180 W
Typ baterii: DC 22.2 V, 2200 mAh Li-ion battery
Poziom hałasu: 75-82dB

Pytanie: o jakie jeszcze aspekty techniczne warto dopytać producenta albo sprzedawcę, kiedy chce się kupić odkurzacz?!? Dodam, że za powyższe urządzenie trzeba zapłacić 800-900 zł.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 sierpnia 2024, 14:53

A nie wygodniej kupić irobota? Sam jeździ i sprząta, przy psie w domu ma co robić, ale jest na tyle dokładny, że po nim nie poprawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 sierpnia 2024, 14:19

Użytkownik Gość: bartas napisał: A nie wygodniej kupić irobota? Sam jeździ i sprząta, przy
psie w domu ma co robić, ale jest na tyle dokładny, że po
nim nie poprawiam.

W moim przypadku na pewno nie, bo mam progi między kilkoma pomieszczeniami. Na pewno samodzielnie ich nie przejedzie, a ramp dla odkurzacza-robota sprzątającego na pewno nie będę wstawiać.

BTW bartas - jak ten model https://levoit.pl/produkt/odkurzacz-levoit-lv ac-200/ Twoim zdaniem wypada w porównaniu z iRobotem biorąc pod uwagę jedynie jakość sprzątania, bez zwracania uwagi na kwestie automatyzacji czy zaangażowania? Na moje oko Levoit wypada korzystniej, także w świetle ceny, jaką trzeba zapłacić za urządzenie.

Ale może o czymś nie wiem?!?

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2024, 23:27

odkurzacz ma mieć dobrą moc i spoko, jeśli ma dodatkowe funkcje - to dla mnie najistotniejsze. w wielu przypadkach warto zainwestować w coś lepszego. u mnie wygrał odkurzacz od air essence. sprawdza się serio dobrze. w końcu mamy wrażenie, że mieszkanie jest wysprzątane. ten odkurzacz udowodnił to, że bezprzewodowy sprzęt też może mieć moc :)

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2025, 08:36

Niby drobiazg, a jak się kończą worki do odkurzacza , to robi się dramat. Najlepiej sprawdzić dokładnie, jakie pasują do sprzętu, bo każdy model ma inne. Dzięki temu unika się wtop i człowiek odkurza bez nerwów.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Tłumaczenie instrukcji obsługi Liczba postów: 187 Grupa: Sprzęt AGD... Ogólnie same tłumaczenia są bardzo ważne i myślę, że także całkiem istotne jest to z jakiego języka obcego chcemy je zlecić. W każdym razie ja polecam od razu k...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 15 Grupa: Sprzęt AGD... Coraz więcej osób decyduje się na klimatyzację nie tylko latem, ale również do dogrzewania pomieszczeń w chłodniejsze dni. Nowoczesna klimatyzacja ma wiele funk...
  • Prototyp obudowy elektronicznej Liczba postów: 2 Grupa: Sprzęt AGD... Proces jest prostszy niż się wydaje. Wrzucasz plik, dostajesz wycenę zazwyczaj tego samego albo następnego dnia, akceptujesz i po kilku dniach masz gotową część...
  • Sprzęt AGD Liczba postów: 186 Grupa: Sprzęt AGD... Ze swojej strony mogę Wam polecić usługi, z których sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie firmy z Krakowa lub okolic, która oferuje kompl...
  • Jakie głośniki Liczba postów: 29 Grupa: Sprzęt AGD... Jeśli ktoś pyta jakie głośniki wybrać, to zawsze odpowiadam, że wszystko zależy od potrzeb, bo inne będą do mieszkania, inne na działkę czy imprezy. Wśród tańsz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 308

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */