Dlaczego wróciłem do anonimowych czatów po 5 latach przerwy

« Powrót do grupy: Pasje forumowiczów

dziś, 00:01

Zgadzam sie: good 0 bad

Ostatni raz korzystałem z czat-ruletki w 2019 roku. Wtedy wydawało mi się to dziecinne. Teraz, po latach pracy zdalnej i życia w mediach społecznościowych, zrozumiałem czego mi brakowało – spontaniczności.
Instagram pokazuje wyreżyserowane życie. LinkedIn to teatr zawodowego sukcesu. Facebook? Pole bitwy politycznych opinii. Tęskniłem za prawdziwymi rozmowami bez agendy.
Wróciłem do Omegle czat style platform i odkryłem zupełnie inny świat. Ludzie nie próbują nic sprzedać, nie budują personal brandingu, nie zbierają lajków. Po prostu rozmawiają.
Wczoraj trafiłem na lekarza z Indii, który opowiadał o pandemii z perspektywy swojego szpitala. Przedwczoraj – na samotną matkę z Kanady, która uczyła mnie robić na drutach podczas rozmowy. Dziś rano gadałem z emerytem z Rosji o tym, jak wyglądała młodość w ZSRR.
Te rozmowy przypomniały mi, dlaczego kiedyś internet był magiczny. Nie chodziło o technologię, ale o możliwość połączenia z drugim człowiekiem bez barier geograficznych czy społecznych.
Najciekawsze? Anonimowość paradoksalnie sprawia, że ludzie są bardziej autentyczni. Gdy nie musisz dbać o wizerunek, możesz być sobą. To terapeutyczne.
Jeśli czujecie przesyt social mediami, spróbujcie. Może odkryjecie, że najlepsze rozmowy zdarzają się z ludźmi, których nigdy więcej nie spotkacie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Lider Auto - komis samochodowy Liczba postów: 3 Grupa: Pasje forum... Jeżeli szukacie sprawdzonej szkoły nauki jazdy w Gdyni, to zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://osk-tempo.pl/szkolenia-zawodowe/ , gdzie znajdzieci...
  • Stylowe aranżacje w małych domkach mobilnych Liczba postów: 6 Grupa: Pasje forum... Jeśli potrzebujesz recepty lub jej kontynuacji to nie musisz spędzać kilku godzin w kolejce a wystarczy że zajrzysz na stronę https://www.mamyrecepte.pl/wybierz...
  • Własny biznes-warto? Liczba postów: 469 Grupa: Pasje forum... Prowadząc działalność handlową warto pomyśleć o wprowadzeniu technologii samoobsługowych. Automatyzacja sprzedaży znacznie usprawnia proces obsługi klienta oraz...
  • Ecoshine CarCare - Auto Detailing Liczba postów: 2 Grupa: Pasje forum... Regularne dbanie o wygląd auta to inwestycja, która zwraca się z czasem – zarówno pod kątem wizualnym, jak i finansowym. Auto detailing to usługa, która polega....
  • Zatrudnij hakera (https://t.me/under_dir) Liczba postów: 1 Grupa: Pasje forum... Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, wykonywanie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS. SEO i projektowanie s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20171 użytkowników

Użytkownicy online (5)

gości: 144

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >