Do wąskiego pokoju

« Powrót do grupy: Ekspert aranżacji wnętrz

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

14 września 2011, 14:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam.
Potrzebuje porady co zrobić z wąskim pokoikiem. Przeprowadziłam się właśnie do nowego mieszkania i jeden z małych pokoi jest długi a wąski, nie mam za bardzo pojęcia jak go urządzić, co zrobić by poszerzyć chociaż optycznie ociupinkę, jakie kolory zastosować w pomieszczeniu?
Z góry dziękuję za wypowiedź

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2011, 15:54

Hmm... wąskie pokoiki są koszmarne, to trzeba przyznać w sumie nie wiadomo jak go urządzić bo tu za ciasno będzie tu zasłoni coś okno i tak jest non stop.. ja bym ci radziła chyba najłatwiej w świecie kupić komody i fajną sofę :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 października 2011, 15:15

popieram joanne masz racje takie pokoje sa bardzo nie wygodne nie wiadomo jak je urzadzic a ja mieszkam w starym bloku i dokladnie mam uklad mieszkania taki ze rowniez mam waski pokoj jako pokoj dla dziecka ok ale tez do czasu

Zgłoś | Cytuj | Link

6 października 2011, 14:55

No jest mnóstwo sposobów, przede wszystkim niczym się nie różnią od tych ogólnych optycznych powiększeń nawet normalnego pokoju, najbardziej sprawdzą się lustra

Zgłoś | Cytuj | Link

14 października 2011, 11:47

Optycznie pokój powiększą jasne kolory jak np słonecznikowy i do tego biały sufit,to uważam za odpowiedni wystrój. łóżko dajcie na jedna ścianę,a meble na drugą.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lipca 2013, 08:12

Ja mam taki właśnie pokój i polecam Ci wybrać jasne, pastelowe kolory ścian, zgadzam się, że dobrze jest pozostać przy białym suficie. Dobrze jest też wybrać rolety okienne, dzięki którym zyskasz nieco miejsca:)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2013, 17:01

A co w ogóle planujesz w tym pokoju urządzić?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2017, 12:53

Do wąskiego pomieszczenia meble trzeba dobierać rozsądnie, żeby zostało jeszcze miejsca na przejście. Może tutaj zobaczysz coś fajnego:
[url] https://meble-do.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 grudnia 2017, 14:52

wszystko zależy jakie pomieszczenie to będzie czy sypialnia czy pokój dziecka
day and night blinds next

Zgłoś | Cytuj | Link

17 marca 2018, 18:11

W takich "klitkach" dobrze sprawdzają się dwie opcje z drzwiami (tyle mogę podpowiedzieć, bo zajmuję się drzwiami, a nie aranżacją wnętrz).
Opcja pierwsza to brak drzwi i ościeżnicy w przejściu. Ewentualnie sama ościeżnica tunelowa (to rodzaj ościeżnicy obejmującej cały mur ale nie posiadającej zawiasów na skrzydło).
Druga opcja to drzwi przesuwne chowane w ścianę. W takim przypadku jak wyżej raczej chowane w przedściankę jak na poniższym schemacie:

Tu akurat jedno z rozwiązań jakie ma np. Erkado. Firm jest wiele i większość powinna mieć podobny system.
Co daje takie rozwiązanie? nie mniej nie więcej jak ścianę gdzie można dosunąć mebel i ukryć za nią skrzydło drzwiowe. Dzięki temu nie trzeba stawiać mebli wzdłuż dłuższych boków na przeciw siebie. Można zaaranżować coś na krótszej ścianie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Łóżko do sypialni Liczba postów: 160 Grupa: Ekspert ara... Całe mnóstwo ciekawych i nowoczesnych mebli oferuje mój ulubiony sklep z meblami https://www.mebledarlowo.pl/ Bogaty asortyment tego sklepu pozwoli Wam na swobo...
  • Nowoczesne meble na wymiar Liczba postów: 25 Grupa: Ekspert ara... The coolest part of speed stars is how it combines quick reactions with racing excitement, giving you that rush of adrenaline as you push forward.
  • Projektant wnętrz Liczba postów: 30 Grupa: Ekspert ara... Koniecznie pomyślcie o współpracy z rewelacyjną projektantką wnętrz a mianowicie Panią Ewą z https://twojenowe.pl/ Jest to osoba która wykona dla Was wnętrze do...
  • Gabinet w domu Liczba postów: 65 Grupa: Ekspert ara... Szukając przede wszystkim dobrej jakości mebli metalowych do warsztatu to serdecznie zapraszamy do naszego sklepu BiuroMarket w którym będziecie mogli znaleźć f...
  • Meble kuchenne na wymiar Liczba postów: 387 Grupa: Ekspert ara... Dobra organizacja w kuchni zaczyna się od solidnych mebli kuchennych. Nie ma nic gorszego niż szuflady, które się zacinają albo brak miejsca na garnki. Jak mebl...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20056 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 308

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >