Dobre noże na lata

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

28 kwietnia 2011, 09:56

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
szukam na prawdę dobrego zestawu noży kuchennych, tak do 300-400zł. Chciałabym ich nie ostrzyć co dzień, najlepiej, żeby można myć w zmywarce. Nie koniecznie muszą być sprzedawane w zestawie, choć miło by było. Co możecie mi polecić? Na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2011, 11:49

Jest taka renomowana szwajcarska firma, która robi doskonałe noże- Victorinox. Mają noże kute, z drewnianą rękojeścią, zestawy i pojedyncze. Z mojego doświadczenia są to narzędzia idealnie wyważone, trwałe i precyzyjne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 maja 2011, 10:03

A gdzie takie kupię? przyznam, że nie słyszałam o tej firmie. Co do rączek to podobno lepiej kupować te metalowe bo się mniej niszczą i można używać w zmywarce.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2011, 21:14

Ja wpisałem na allegro i w google i znalazłem ;-)

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2011, 12:34

Tak, moja żona kupiła właśnie noże z rączkami ze stali chirurgicznej i z tego co wiem to jest bardzo zadowolona... także polecam heheh

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 stycznia 2016, 15:15

Musisz poszukać noży nie po cenie, czy marce, ale po typie stali na opakowaniu. Im większa zawartość węgla w stopie, tym trwalsza i wytrzymalsza stal, choć krucha i łamliwa. Jego niższa zawartość oraz dodatki w postaci niklu, cynku lub molibdenu dają nierdzewność, oraz elastyczność. Nóż się nie łamie, tylko odkształca, ale ostrzyć go trzeba co chwilę. Polecam typ stali 440 C o zawartości węgla 0,95% - 1,2% (produkuje się z niej noże na zamówienie).

Zgłoś | Cytuj | Link

20 stycznia 2016, 20:23

Posiadam jeden nóż Victorinox i rzeczywiście jest świetny, może nawet za! Bo na początku kilka razy zdarzyło mi się nim uciąć palec albo paznokieć więc trzeba uważać

Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2016, 15:52

Akurat z nożami tej firmy nigdy nie miałam styczności,ale zbierają dobre opinie na forum,więc czemu nie spróbować. Teraz atrakcyjne rabaty i promocje znajdziesz w wielu sklepach internetowych,wystarczy poszukać.

www.SwiatPlastiku.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 stycznia 2016, 22:25

tylko i wyłącznie fiskars. Przynajmniej posłużą Ci na długo

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2016, 10:59

Hmm, generalnie dobrych noży jest sporo ale każdy musi dobrać do siebie. Zważyć w ręce sprawdzić czy dobrze wyważony, jak leży w ręce itd.
Ale mycia w zmywarce nie polecam - nie chodzi tu o materiał z jakiego jest wykonany nóż ale o to, że ostrza się niszczą.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Tłumaczenie instrukcji obsługi Liczba postów: 184 Grupa: Sprzęt AGD... Ogólnie same tłumaczenia są bardzo ważne i myślę, że także całkiem istotne jest to z jakiego języka obcego chcemy je zlecić. W każdym razie ja polecam od razu k...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 15 Grupa: Sprzęt AGD... Coraz więcej osób decyduje się na klimatyzację nie tylko latem, ale również do dogrzewania pomieszczeń w chłodniejsze dni. Nowoczesna klimatyzacja ma wiele funk...
  • Prototyp obudowy elektronicznej Liczba postów: 2 Grupa: Sprzęt AGD... Proces jest prostszy niż się wydaje. Wrzucasz plik, dostajesz wycenę zazwyczaj tego samego albo następnego dnia, akceptujesz i po kilku dniach masz gotową część...
  • Sprzęt AGD Liczba postów: 186 Grupa: Sprzęt AGD... Ze swojej strony mogę Wam polecić usługi, z których sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie firmy z Krakowa lub okolic, która oferuje kompl...
  • Jakie głośniki Liczba postów: 29 Grupa: Sprzęt AGD... Jeśli ktoś pyta jakie głośniki wybrać, to zawsze odpowiadam, że wszystko zależy od potrzeb, bo inne będą do mieszkania, inne na działkę czy imprezy. Wśród tańsz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 207

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */