Gdzie zamontować na piorunochron?

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

12 listopada 2013, 09:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Ok, już mało istotne. Mąż zlecił to firmie An-kom (http://www.an-kom.pl). Jak przyjedzie fachowiec od nich to podzielę się info na forum.

Ten post był edytowany przez Iwonka dnia: 12 listopada 2013, 09:50
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 kwietnia 2014, 23:01

Instalacja odgromowa musi spełniać określone normy, a więc powinna zostać wykonana przez fachowca. Warto zaznaczyć, że w niektórych przypadkach jest ona wymagana - decyduje o tym kilka czynników. Najkrócej rzecz ujmując, pewne aspekty przyczyniają się do tego, że ryzyko uderzenia pioruna jest większe, dlatego też prawo budowlane reguluje tą kwestię. A tymczasem polecam ciekawy artykuł nt. instalacji odgromowych: http://www.mgprojekt.com.pl/blog/instalacja-o dgromowa/#axzz2zBCFCywd.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 września 2014, 11:59

instalacja odgromowa jest waznym elementem budowy wedlug mnie. Jesli chodzi o olsztyn to dobre akcesoria do tej instalacji ma JAK www.jak2002.pl/oferta/dachy. Ja sie u nich zaopatrywalem i wszystko jest ok, a przy tym nie przeplacilem

Zgłoś | Cytuj | Link

22 kwietnia 2015, 16:19

Szkoda, że ludzie nie doceniają możliwości, jakie daje dobra instalacja odgromowa. Potem się dziwią, że jest problem. Zerknijcie sobie na fhupartner.pl/wiedza/uziemienia-w-budownictwie-mieszkaniowym i poczytajcie, dlaczego warto taką instalację mieć i czym grozi jej brak, albo wykonanie przez firmę, która nie ma do tego uprawnień.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 maja 2015, 23:12

Użytkownik edwin_90 napisał: Szkoda, że ludzie nie doceniają możliwości, jakie daje
dobra instalacja odgromowa. Potem się dziwią, że jest
problem. Zerknijcie sobie na
fhupartner.pl/wiedza/uziemienia-w-budownictwie-mieszkaniowym
i poczytajcie, dlaczego warto taką instalację mieć i czym
grozi jej brak, albo wykonanie przez firmę, która nie ma
do tego uprawnień.

W zupełności się zgadzam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 maja 2015, 08:44

Użytkownik taddi napisał: Użytkownik edwin_90 napisał:
Szkoda, że ludzie nie
doceniają możliwości, jakie daje

dobra instalacja odgromowa. Potem się dziwią, że jest

problem. Zerknijcie sobie na

fhupartner.pl/wiedza/uziemienia-w-budownictwie-mieszkaniowym

i poczytajcie, dlaczego warto taką instalację mieć i
czym

grozi jej brak, albo wykonanie przez firmę, która nie
ma

do tego uprawnień.

W zupełności się zgadzam.

Tak sobie właśnie poczytałem na stronie Partnera o tych instalacjach i powiem szczerze, że trochę byłem niedoinformowany w tym temacie. Faktycznie większości osób instalacja kojarzy się z wbitym w ziemię prętem, a to nieprawda jest. Dobrze, że są takie strony to można sobie o tym poczytać.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2015, 13:48

ja z polecenia wybrałem fhu partnera. jak już dokończę sprawę dachu będę robili u mnie odgromówkę. potrzebowałem kogoś z doświadczeniem kto nie zawali mi roboty. mają też przeglądy i serwisowanie więc wszytko w jednym.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 września 2015, 09:32

Jeżeli chcesz mieć pewność, że instalacje odgromowe działają prawidłowo to zleć to fachowcom. Ja bym sam nie ryzykował. w tym miejscu mogę polecić poznański gromnit, robią i montują takie piorunochrony.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 września 2015, 09:28

Użytkownik Gość: poznaniak napisał: Jeżeli chcesz mieć pewność, że instalacje odgromowe
działają prawidłowo to zleć to fachowcom. Ja bym sam nie
ryzykował. w tym miejscu mogę polecić poznański gromnit,
robią i montują takie piorunochrony.

Ile myśmy się z żoną zamartwiali właśnie o pioruny i burze.
znajomi polecili nam Gromnit.pl na Wielkopolsce.
założyli nam instalacje odgromowe i teraz czujemy się bezpieczniejsi.
Spotkaliśmy fachowców jakich mało.... :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2016, 12:59

Polecam montaż instalacji odgromowej, ale na pewno nie na własną rękę. Radzę skorzystać z fachowców, u mnie montowała firma GROMNIT.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jaki przewód do internetu, tv i telefonu? Liczba postów: 48 Grupa: Robimy inst... Ostatnio zaczęłam rozglądać się za szybszym internetem i trafiłam na temat światłowód augustów, szczególnie w kontekście lokalnych dostawców. Przeglądając różne...
  • ogrzewanie elektryczne Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Czy grzejnik łazienkowy na podczerwień może być jedynym źródłem ciepła w łazience? Mam pomieszczenie około 6 m² i zastanawiam się, czy takie rozwiązanie wystarc...
  • Kawały o elektrykach Liczba postów: 8 Grupa: Robimy inst... Kapral wchodzi wieczorem do sypialni rekrutów i pyta: - Który z was był w cywilu elektrykiem? - Ja! - zgłasza się jeden z żołnierzy. - W porządku. Jesteś odpowi...
  • Usługi elektryczne Liczba postów: 78 Grupa: Robimy inst... Prace elektryczne wymagają nie tylko odpowiednich kwalifikacji, lecz także doświadczenia oraz znajomości aktualnych przepisów. Niewłaściwie wykonana instalacja....
  • Obejmy do rur Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Świetną firmą która oferuje wysokiej jakości produkty jak m.in. metalowe opaski, obejmy montażowe SVS, obejmy zabezpieczające złącza STORZ, obejmy mostkowe typ....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20812 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 388

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >