Gont bitumiczny czy blachodachówka?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

18 sierpnia 2014, 22:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Gont wygrywa pod względem akustycznym, bo przy blasze jest naprawdę głośno np. podczas deszczu. Blacha w okresie letnim się strasznie nagrzewa, a w zimę wychładza dom. Myślę, że lepszy będzie gont, a ogólnie to jestem za dachówką.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 sierpnia 2014, 05:26

możecie po prostu postawić na blachy, są tańsze niż np. blachodachówka a wg mnie sprawdzają się równie dobrze, ja blachy na dach zamawiałem w http://www.hart-metale.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 sierpnia 2014, 15:43

i tak nic nie pokona dachowki. stara sprawdzona dachowka ceramiczna. nie ma nic lepszego

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2014, 21:34

ja tez własnie dla tego zainwestowałem w dachówke i mam spokoj na długie lata :)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2014, 20:00

I co najważniejsze nie będziesz musiał malować przez te lata.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 sierpnia 2014, 08:52

Zgadzam się z poprzednikami. Moim zdaniem dachówka do lepsze rozwiązanie - w szczególności ze względu na swoją wytrzymałość. Blachę trzeba malować - dachówka tego nie wymaga. Należy jednak pamiętać, że niezależnie od typu pokrycia dachu - jego montaż ma ogromne znaczenie na jego wytrzymałość. Niedawno czytałam ciekawy artykuł o błędach montażowych http://szwedzkablacha.pl/blog/najczestsze-ble dy-montazowe/, warto się z nim zapoznać jeszcze przed montażem dachówki.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2014, 21:17

wiadomo że wszystko co źle zamontujesz nie bedzie działać albo szybko sie zepsuje nawet źle złożona spłuczka do kibla szybko sie psuje

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2014, 23:35

Ale gont jest dużo trudniej położyć niż cokolwiek innego (przynajmniej tak mi się wydaje).

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2014, 16:21

to juz tzeba fachowcow brac. jak ktos sie nie zna to nie ma co biegac po dachu

Zgłoś | Cytuj | Link

15 września 2014, 13:17

Rzeczywiście pod względem akustycznym wygrywa gont, jednak ja nie jestem jego zwolennikiem, to dosyć drogi materiał - w przeciwieństwie do blachodachówki. U mnie dobrze sprawdza się tego typu blachodachówka (to model Hera). Wygląda całkiem w porządku, a po dwóch latach użytkowania nie zauważyłem niczego niepokojącego.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Trusted Commercial Roofing Contractors in New Jers... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy dach Finding a dependable roofing contractor is essential for protecting your commercial property in New Jersey. @njcommercialroofingpros offers professional roofing...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 54 Grupa: Robimy dach ja u siebie miałem podobną sytuację i powiem ci że przy wykończeniu poddasza warto pomyśleć też o tym co dasz od środka jako wykończenie. u mnie sprawdziła się....
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21350 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 335

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */