Gont bitumiczny czy blachodachówka?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

7 kwietnia 2016, 18:12

Zgadzam sie: good 0 bad

Wspomniałeś o kosztach. Racja dachówka jest droższa jednak ona wytrzyma ok 90-100 lat jeżeli wybierzesz na prawdę dobrego producenta jak Braas, a gont 1/3 tego. To w tym przypadku przeliczająć zrywanie i nakładanie kolejnych warstw to dchówka wychodzi lepiej. Jest to pokrycie bezobsługowe, świetnie izolujące i co najwazniejsze jedne z najpiękniejszych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 kwietnia 2016, 23:13

zdecydowanie blachodachowka wedlug mnie, mialem obie opcje i teraz wlasnie po zmienie na blachodachowke od www.dachstyl-ryki.pl poczulem zmiane na lepszy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 kwietnia 2016, 07:51

Miałes dachókę i zamieniłeś na blachodachówkę ?? Hmm to ciekawe, a mozna wiedzieć co się stało z dachówką że ją zmieniłeś ? Nie wiem w czym jest lepsza blacha, bo względy estetyczne, trwałość, lepszej izolacji cieplnej i akustycznej oczywiście sa po stronie dachówek. Na stronie Braas możesz poczytać właściwości dachówek ceramiczncyh, czy betonowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 maja 2016, 15:21

Dla mnie bardzo dziwne posunięcie. Nie wiem u jakiego producenta ją brałeś, ale wybierz dobrego producenta jak pisze Emilek43 Braas a na pewno nie będziesz musiał stawać przed takim wyborem.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 czerwca 2016, 16:26

wedlug mnei zdecydowanie blachodachowka, przede wszystkim wyglada duzo duzo estetyczniej, ja swoja balchodachowke kupowalem u www.veldach.com.pl I jestem bardzo zadowolony

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 czerwca 2016, 21:39

Estetycznie dla mnie ładniejszy jest już gont od blachodachówki, ale do dachówki oba te rozwiązania się nie równają. Wystarczy spojrzeć na Smaragd Braas czarny kryształ w glazurze by zrozumieć jaką klasą jest dachówka.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 czerwca 2016, 16:13

Przy dobrej więźbie nawet nie brałbym ich pod uwagę. W szczególności, że są przecież dachówki betonowe od Braas w bardzo dobrej cenie i do tego 30 letnią gwarancją. Nie wiem czy sa gdzieś jeszcze lepsze warunki.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 czerwca 2016, 15:08

Zdecydowanie gont. Łatwo się nakłada, nie grzeje się jak blacha i też jest niedrogi. Sprawdźcie sobie ofertę BP Gonty. Mają dobre ceny i dożywotnią gwarancję. Ja od kilku lat mam na dachu gont od nich i nic się z nim nie dzieje

Zgłoś | Cytuj | Link

23 czerwca 2016, 17:27

Może się ni grzeje jak blacha ale z trwałością bywa jeszcze gorzej. Tani jest ale podliczyć wszystkie koszty prac i materiału na pewno do 2 wymian w ciągu życia to zamiast tego stresu wybrać dachówkę betonową również tańsza od ceramiki. Z pięknym wyglądem prawie identyczne do ceramiki, a w Braas także z 30 letnią gwarancją.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 czerwca 2016, 18:48

Solidne blachy z roznych materiałów możesz znaleźć na www.pwzielonka.pl. Ja kupiłem od nich gdy robilem dach i sprawdza się niezawodnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Trusted Commercial Roofing Contractors in New Jers... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy dach Finding a dependable roofing contractor is essential for protecting your commercial property in New Jersey. @njcommercialroofingpros offers professional roofing...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 54 Grupa: Robimy dach ja u siebie miałem podobną sytuację i powiem ci że przy wykończeniu poddasza warto pomyśleć też o tym co dasz od środka jako wykończenie. u mnie sprawdziła się....
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21350 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 340

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */