Jak naprawić uszkodzony panel podłogowy?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

7 listopada 2008, 17:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Składałem dziś szafkę i upadło mi wiertło na panel. Na moje nieszczęście szafeczka spadła i panel podłogowy został zniekształcony.Boję się, że w momencie gdy dostanie się tam wilgoć (np. przy myciu podłogi)
ubytek będzie się powiększał lub panel zacznie się wybrzuszać i rozwarstwiać. Czy są może jakieś profesjonalne metody naprawcze (np. zestawy naprawcze) lub jakieś domowe sztuczki, z których mógłbym skorzystać w celu naprawienia miejsca, w którym jest ubytek?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 marca 2010, 12:01

najlepszy efekt dałaby wymiana panela ...
Jeżeli to nie wchodzi w grę to proponuję kupić wosk (kit) w sztyfcie do uzupełniania ubytków w panelach (znajdziesz go w większych marketach budowlanych; są w podstawowych kolorach. Natomiast jeżeli chcesz mieć idealnie dobrany kolor to zadzwoń do firmy, która kładła Ci te panele - powinna mieć zestaw do reperacji uszkodzeń. Można też kupić szpachlówkę do drewna o odcieniu najbardziej zbliżonym do paneli i zaszpachlować ubytek, jednak uprzedzam, że rozwiązanie najgorsze z możliwych

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 sierpnia 2010, 14:53

A ja jednak radzę wymianę panela, jeśli jest dostępny taki sam jakie ty posiadasz to będzie najprostrze i najpewniejsze rozwiązanie. takie spoiwa nie wiadomo jak długo zagrają swoją rolę

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2010, 11:23

Też bym wymieniła ten panel. Zawsze to większa pewność, że nie będzie żadnych problemów na przyszłość i z pewnością wymieniony panel będzie wyglądał bardziej estetycznie.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2010, 16:50

to i ja poprę zdanie. Tymczasowe rozwiązania nie są dobre, bo potem traci się podwójnie. Trzeba zrobić od razu porządnie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 1458 Grupa: Technologie... It usually takes 3 to 8 months to build a house, depending on the design, size, budget, weather, and approval process.
  • agencja Liczba postów: 28 Grupa: Technologie... Ze swojej strony mogę polecić https://rodin.pl. Kompleksowo zajmują się marketingiem B2B. Ich działania zawsze przewyższają oczekiwania.
  • Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 671 Grupa: Technologie... Dla mnie duży plus Chle-Maru to nowa siedziba i świetna logistyka. Strona https://chle-mar.pl/ jest przejrzysta, łatwo znaleźć potrzebne narzędzia i akcesoria m...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 178 Grupa: Technologie... Dzień dobry, mam firmę transportową i spore połacie paneli na dachu hali. Problem w tym, że produkcja mija się z największym zapotrzebowaniem na prąd na bazie.....
  • Maszyny do posadzek FloorMaster Cłapa Liczba postów: 9 Grupa: Technologie... Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta maszyn pakujących oraz kompletnych linii pakujących, to polecam Wam sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę profe...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20717 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 583

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >