Jak zrobić napęd do przegarniacza rusztu?

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

3 marca 2019, 19:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam!
Chcialbym wykonać napęd do odpopielacza kotla - czy jestem w stanie  zmieścić sie w jakieś nie duzej kwocie?

Chcialbym móc ustawiac;
-odstęp czasu od kolejnych przerusztowań np. Co 3 godziny
- kąt obrotu silnika/powrot np. 30stopni w prawo i 30 stopni powrot w lewo
- blokade przed przeciążeniem np. do 10kg - jesli w piecu jest jeszcze zbyt duzo opalu to silnik nie bedzie na sile przerusztowywal, wroci do pozycji wyjsciowej a nastepna proba odbedzie sie za kolejne 3 godziny.
- dobrze jesli w kazdej chwili można by odpopielic także ręcznie lub np. Naciskajac na guzik

Jakich części powinienem uzyżyć do takiego napędu; sterownik, silnik itd.?

Proszę o pomoc,
Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2019, 22:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Chyba sterownik, ale nie jestem pewien. I do tego jeszcze oprogarmowanie. Ja natomiast szukam sterownika CNC. I znalazłem w sumie taki 4-osiowy za 1168 zł z groszami https://www.cs-lab.eu/sklep-kat/sterowanie-cn c-csmio-produkty-zestawy-akcesoria/ Cena w porządku i parametry mi odpowiadają.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jaki przewód do internetu, tv i telefonu? Liczba postów: 49 Grupa: Robimy inst... Jeżeli zastanawiacie się nad wyborem reklamy dla swojego biznesu, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie interesujące artykuły na temat reklamy zewn...
  • ogrzewanie elektryczne Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Czy grzejnik łazienkowy na podczerwień może być jedynym źródłem ciepła w łazience? Mam pomieszczenie około 6 m² i zastanawiam się, czy takie rozwiązanie wystarc...
  • Kawały o elektrykach Liczba postów: 8 Grupa: Robimy inst... Kapral wchodzi wieczorem do sypialni rekrutów i pyta: - Który z was był w cywilu elektrykiem? - Ja! - zgłasza się jeden z żołnierzy. - W porządku. Jesteś odpowi...
  • Usługi elektryczne Liczba postów: 78 Grupa: Robimy inst... Prace elektryczne wymagają nie tylko odpowiednich kwalifikacji, lecz także doświadczenia oraz znajomości aktualnych przepisów. Niewłaściwie wykonana instalacja....
  • Obejmy do rur Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Świetną firmą która oferuje wysokiej jakości produkty jak m.in. metalowe opaski, obejmy montażowe SVS, obejmy zabezpieczające złącza STORZ, obejmy mostkowe typ....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20844 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 275

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >