Jaki zamek do drzwi zewnętrznych?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

14 grudnia 2015, 10:11

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeżeli nie zdecydowałeś się na jeden,konkretny zamek oraz pozostałe akcesoria,to zwróć uwagę również na www.KupujDrzwi.pl gdzie chętnie pomożemy i doradzimy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lutego 2016, 11:08

Akurat tej firmy nie znam,ale jeżeli szukasz czegoś bezpiecznego to polecam najpierw zastanowić się nad drzwiami antywłamaniowymi,jak pisałem powyżej- szeroki wybór znajdziesz u nas na KupujDrzwi.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 marca 2016, 13:34

Zamek do drzwi powinien być porządny i profesjonalny. Nie żadna chała. Wiem bo sama miałam dużo problemów z drzwiami w moim wynajętym mieszkaniu i wiem ile to nerwów. Zamek był tak rozchodzony przez poprzednich lokatorów, że praktycznie trzymał się na ostatniej śrubie. Dlatego musieliśmy zamówić nowe wkładki drzwiowe z oferty na http://domator.net.pl/category/wkladki bo inaczej nie moglibyśmy zamknąć normalnie drzwi na klucz. Szkoda,ze właściciel o tym nie pomyślał tylko zostawił to nam.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 marca 2016, 11:21

Oprócz samego zamka do drzwi,warto pomyśleć o klamkach,akurat tak się składa ze ich szeroki wybór w rozsądnej cenie znajdziecie na KlamkiOutlet.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2016, 15:41

Ja u siebie mam system jednego klucza- jeden klucz do wszystkich zamków. Sprawdza się świetnie, drzwi maja dobre zabezpieczenia i nie walczę z pękiem kluczy. Zdecydowałem się na system firmy masterkey24 i jestem bardzo zadowolony, taki system to ciekawe i praktycznie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 kwietnia 2016, 14:44

System jednego klucza jest przydatny. Ułatwia życie. Można już go dołozyć u niektórych producentów drzwi na etapie zamówienia. Jednak lepszym rozwiązaniem są systemy automatycznego otwierania, np. otwieranie kodem, chipem. Niestety droższe, bo kosztuje ok 3-3,5 tys..

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2016, 13:07

Tylko Masterkey to coś innego jak system jednego klucza. Mylone jest to pojęcie nagminnie w Polsce.
Masterkey to system wielu takich samych kluczy (np. 100 sztuk dla jednego biurowca) gdzie każdy klucz jest kodowany i ma uprawnienia do wejścia do określonych pomieszczeń. Służy to temu, aby np. magazynier miał dostęp tylko do magazynu a nie do wszystkich pomieszczeń. Właściciel tym samym kluczem ale inaczej zaprogramowanym otworzy już wszystkie drzwi na terenie firmy.

Natomiast system jednego klucza jaki jest oferowany przez producentów drzwi to zazwyczaj 1 klucz do 2 wkładek (zamków) wykonany np w 5 kopiach dla wszystkich domowników. Rozwiązaniem takich może się poszczycić choćby Wikęd, KMT, Gerda, Porta i wieku innych czołowych producentów drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 czerwca 2016, 10:12

Minęło już trochę czasu,więc może napisz czy ostatecznie padł wybór na jeden zamek,czy też w dalszym ciągu poszukujecie,czekamy na Wasza odpowiedź,bo akurat jeżeli chodzi o drzwi i akcesoria,to warto zerknąć na www.HurtOkien.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2016, 08:51

Wybrałabym zamek którejś z renomowanych marek, najlepiej oczywiście Gerda. Dodatkowo dobry montaż zamka, w Warszawie raz się nacięłam na partacza niestety.. Słyszałam za to dobre opinie o http://www.moje-pogotowie-zamkowe.pl/wymiana- zamkow.html więc następnym razem pewnie na nich się zdecyduję.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2016, 14:52

Jeśli chodzi o wkładki to Gerda może być. Jednak możesz zobaczyć jeszcze na wkładki Wilka. Są one wykorzystywane też przez renomowanych producentów stolarki.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 87 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • dobre drzwi wewnętrzne Liczba postów: 111 Grupa: Montujemy o... Można szybciej i taniej - np. używając ościeżnicy nakładkowej i nowego pełnowymiarowego skrzydła. Można kupić jakieś no-name z płyty meblowej na allego ale więk...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 509 Grupa: Montujemy o... Drzwi zewnętrzne najlepiej zamówić w renomowanej firmie Marsel z Goleniowa. Produkują bardzo dobre jakościowo drzwi aluminiowe i PVC w sprawdzonych systemach Sc...
  • Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 40 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 376 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19329 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 142

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >