Jakie drzwi zewnętrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  19 20 21 22 23  ▸  ▸▸

13 sierpnia 2017, 09:32

Zgadzam sie: good 0 bad

Tylko dodaj jeszcze jaki rodzaj jest to drzwi - oni z tego co mi się zdaje mają tylko drzwi PCV i aluminiowe, czyli dwie najdroższe grupy oferowane masowo w Polsce. Raczej jest to mało popularna grupa ze względu na swoją cenę. Obecnie widać delikatny wzrost sprzedaży stolarki aluminiowej z racji świadomości inwestorów. Mimo wszystko jest to wzrost minimalny ze względu na zaporowe ceny dla przeciętnego zjadacza chleba.
Nawet drzwi drewniane nie mają takiego udziału w rynku w porównaniu do stalowych właśnie ze względu na cenę (mówię tu cały czas o Polsce).

"W zakresie materiałów najwyższy udział w rynku odnotowały drzwi drewniane. W 2003 roku ponad 45 % wszystkich drzwi zewnętrznych było z drewna. Największą popularnością cieszyły się one w krajach Skandynawii, gdzie tylko co dziesiąte drzwi wykonano z innego materiału. Odwrotnie prezentuje się ranking materiałów w krajach bałtyckich i Rosji: w 2003 roku tylko około 15% sprzedanych drzwi zewnętrznych było z drewna. W innych krajach, w tym także w Polsce, udziały w rynku są zbliżone do proporcji ogólnoeuropejskich.

W najbliższych dwóch latach, segment drzwi drewnianych obniży się w zakresie ilości do 38,6. W zakresie wartości zdoła natomiast podwyższyć swój udział z powodu utrzymującego się wzrostu cen o około 5% rocznie."

Fragment artykułu z tego źródła:
http://www.drewno.pl/artykuly/1186,wszystko-o-rynku-drzwi-ze wnetrznych-w-europie-2004.html

To są dane z 2004 roku i jak widać częściowo pokrywają się z obecną sytuacją. Drzwi drewniane drożeją, a ich udział w Polsce nie jest na pierwszym miejscu. Obecnie, wbrew temu co piszą w tym artykule, popularność drzwi stalowych rośnie a nie spada jak zakładano w raporcie. Wszystko dzięki rozwojowi drzwi stalowych i ich wyraźnie niższej cenie od drzwi drewnianych.
Firmy takie jak Wikęd, Hormann, KMT czy Mar-Tom znacząco podnoszą jakość tego produktu. Innowacje w zakresie ościeżnic, termoizolacji, szczelności konstrukcji etc. przyczyniły się do tego sukcesu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2017, 10:10

Dla mnie numerem jeden są drzwi stalowe Wiśniowski, wytrzymałe, wyglądają elegancko, to faktycznie jeden z tych produktów na lata. Ja zamawiałam w RES DOM w Rzeszowie na Placu Wolności 7. Dużo tego w necie i na pewno znajdziecie bez problemu ;) Dla tych z Podkarpacia polecam RES DOM bo mają fajne ceny i dobrze doradzą: [url]http://www.res-dom.pl/drzwizewnetrzne

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 września 2017, 11:27

Myśmy się zdecydowali na nowe drzwi do pensjonatu jakieś pół roku temu i zamówienie składaliśmy u firmy z serwisu drzwihotelowe.pl. Drzwi głównie montowane były przy pokojach, ale też kilka sztuk poszło do łazienek. Porządne, dźwiękoszczelne rozwiązania, z porządnym laminatem na zewnętrznej warstwie. Sam zamek i zawiasy solidne, nic mi póki co nie odpada, nie mam jakiś zgłoszeń co do awarii usterek i tego typu przygód.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2017, 09:54

"Myśmy"? Serio ??? Jak rozumiem jest to agroturystyka ;)

A co do laminatów to występują one TYLKI i WYŁĄCZNIE na stronie zewnętrznej. Nawet nie wiesz jaki laminat reklamujesz bo nie masz takiej wiedzy. Poczytaj chociaż o tym co produkują największe firmy (Porta, Erkado) i dowiedz się czym jest laminat CPL, PCV, Twin, Premium, Greco, czym są okleiny 3D z Porty - Portasynchro 3D czy Portaprefect 3D. Ręce opadają!

Zgłoś | Cytuj | Link

14 września 2017, 12:06

Ja bym podpowiadał firmę Darmex, oni są z Lublina, kontakt masz podany na ich stronie darmex.lublin.pl. Terminowi, uczciwi, z bardzo szeroką gamą produktów jeśli chodzi o szeroko pojętą stolarkę otworową. Mogę u nich dostać wszystko. Aktualnie największy nacisk w sprzedaży kładziemy na zewnętrzne drzwi aluminiowe i te mają na europejskim poziomie tutaj. Atestowane, z podniesionymi parametrami izolacyjnymi. Można u nich zamawiać drzwi pod konkretny wymiar, jak tylko klient potrzebuje niestandardowego skrzydła to jestem mu w stanie taki model zorganizować u nich.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 września 2017, 17:45

Tylko dodaj, że drzwi aluminiowe to już jest najwyższa półka w bardzo wysokich kwotach. Za mniejsze pieniądze możesz mieć drzwi z parametrami nie odstającymi aż tak dużo od aluminiowych.
W stalówkach w kwotach do 3 tysięcy znajdziesz choćby Wikędy z ościeżnicą Termo oraz niższe serie Hormanna (są trochę droższe jak te pierwsze). Wikędy w tej kwocie mają już izolację termiczną na poziomie 0,85, co jest bardzo dobrym wynikiem. Można je montować w warstwie ocieplenia dzięki ościeżnicy z profili aluminiowych z przekładką kompozytową. Hormanny znowu mają szklenie VSG, które jest bardzo dobrym szkłem - idzie to u nich w standardzie.
Także jak widzisz, nie trzeba od razu sięgać na dno portfela aby kupić na prawdę świetne drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2017, 12:23

Jeżeli chce się mieć porządne drzwi zewnętrzne to nie warto wybierać tych najtańszych drzwi z plastiku. Ja sam zdecydowałem się na drzwi aluminiowe, które zamówiłem u firmy www.oknadrutex-gniezno.pl z Gniezna. Mają dobre ceny, więc polecam ich wam.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2017, 14:50

Ja bym podpowiadał firmę Darmex, oni są z Lublina, kontakt masz podany na ich stronie darmex.lublin.pl. Terminowi, uczciwi, z bardzo szeroką gamą produktów jeśli chodzi o szeroko pojętą stolarkę otworową. Mogę u nich dostać wszystko. Aktualnie największy nacisk w sprzedaży kładziemy na zewnętrzne drzwi aluminiowe i te mają na europejskim poziomie tutaj. Atestowane, z podniesionymi parametrami izolacyjnymi. Można u nich zamawiać drzwi pod konkretny wymiar, jak tylko klient potrzebuje niestandardowego skrzydła to jestem mu w stanie taki model zorganizować u nich.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 września 2017, 22:22

No tona pewno jeszcze powinieneś zwrócić uwagę na producenta http://www.vidok.com wysoka jakość wykonania, dobre ceny i co najażniejsze terminowa realizacja dobrymi warunkami gwarancyjnymi.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 października 2017, 11:08

Drzwi zewnętrzne zamówiłem w firmie http://famix.pl która ma naprawdę duży wybór drzwi i okien dobrych marek w rozsądnych cenach.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  19 20 21 22 23  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chemia budowlana Liczba postów: 60 Grupa: Montujemy o... W budowlance chemia to oczywisty temat, ale mało kto zdaje sobie sprawę, jak szeroko używa się jej też w innych branżach. Tu możecie przeczytać gdzie wykorzystu...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 549 Grupa: Montujemy o... Aluhaus jak najbardziej na TAK. To samo Hormann. Szkoda tylko, że mało jest tam takich tańszych opcji. Mogliby coś pokombinować i dać chociaż po 1 serii tańszej...
  • Wymiana drzwi wewnętrznych Liczba postów: 48 Grupa: Montujemy o... Super jeśli mamy środki i możliwości, aby wymienić na nowe drzwi wewnętrzne. Cały dom może wyglądać inaczej. I nawet jeśli dalej mamy stare futryny drewniane ,....
  • Okna do domu Liczba postów: 77 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 39 Grupa: Montujemy o... Z tego co widzę to tam mają tylko drzwi aluminiowe nakładkowe, choć patrząc na przekroje to raczej nazwa jest nie do końca fortunnie użyta. Nie znam osobiście n...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19979 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 289

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >