Jakie łączenie instalacji w puszkach ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5  ▸

2 kwietnia 2013, 01:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeśli chodzi o elektryka to polecam firmę Elektrobud, która działa 24h na dobę. Jego oferta usług jest naprawdę bardzo bogata. Ja skorzystałem z jego usług i muszę uczciwie przyznać, że jest to facet godny polecenia, nie mam się do czego przyczepić :) Sprawdź sam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2013, 20:25

Jak czytam o łączeniu kabli w puszkach przy pomocy jakichkolwiek szybko złączek, kostek itp. to mi się rzygać chce . Take głupoty i pierdoły może mi napisać tylko inżynier, lub niedouczony samozwaniec elektryk , lub elektryk z zerowym doświadczeniem . Pracuję jako elektryk 25 lat, oceniałem instalacje po spaleniach, dlatego napiszą, zapamiętajcie wypierdki robi się tylko na 2,5 cm skrętki. Jak ktoś jest innego zdania niech odnowi uprawnienia i zapyta egzaminatora jak się łączy kable . Napisała elektryk z SEP E+ D
Baranie chcesz się spalić łącz na złączki .

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2013, 23:55

A czy któryś w Panów przeczytał kartę techniczną Wago?
Obciążenie o ile dobrze pamiętam do 24A(atest).
I po co pierniczyć,że tylko do oświetlenia......
Gdyby ktoś nie wiedział 24AX230V=5520W :)))

Zgłoś | Cytuj | Link

10 marca 2014, 11:54

i dlatego ja zawsze wołam fachowców - to co piszecie to czarna magia jakąs:)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2014, 15:49

Witam.
1.Dość tych bzdur na temat wago.Złączkę wago trzeba umieć założyć.
2.Skręcone druty mają najlepszą powierzchnię styku ( ale komuna minęła )
3.To ja zapytam fachowców z ciekawości jak łączcie gniazda od jednego do drugiego, to przewody łączycie na zaciskach gniazda ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2016, 13:36

Poczytaj portale o elektryczności. Mogę polecić jeden http://branzaelektryczna.pl/ jest tu dużo wartych uwagi artykułów, z których sam się dość wiele dowiedziałem. Mają różne rozwiązania i ciekawe porady co i jak zrobić, zamontować.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2016, 07:39

Skoro już mowa o dobrych instalacjach elektrycznych,zestawach światłowodowych,to zapraszamy również na www.Intersell.pl znajdziecie tutaj szeroki wybór oraz fachową pomoc.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2016, 17:46

Ja cały osprzęt elektryczny kupiłem marki Ospel, puszki również. Tak stwierdziłem, że nie ma co szukać jakieś innej firmy, jak Ospel jest dobry, każdy o tym wie.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2016, 19:19

Faktycznie, przydatne informacje. Jeśli chodzi o konkrety i dostawców, to zdecydowanie warto zapoznać się z http://abcelektro.pl/48-dom-i-ogrod. Dzięki temu będziecie w stanie odpowiednio zaplanować całą instalację i zapobiec ewentualnym poprawkom.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 września 2016, 18:21

Ja powiem szczerze, że gdybym miała zdecydować się na wykonanie pełniej instalacji, najpewniej skorzystałabym z usług takiej firmy jak ezet . Zajmuje się ona bowiem tego typu działaniami od wielu lat, dzięki czemu można liczyć na jej doświadczenie. Poza tym obsługuje zarówno małe rodzinne firmy, jak i duże przedsiębiorstwa.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jaki przewód do internetu, tv i telefonu? Liczba postów: 49 Grupa: Robimy inst... Jeżeli zastanawiacie się nad wyborem reklamy dla swojego biznesu, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie interesujące artykuły na temat reklamy zewn...
  • ogrzewanie elektryczne Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Czy grzejnik łazienkowy na podczerwień może być jedynym źródłem ciepła w łazience? Mam pomieszczenie około 6 m² i zastanawiam się, czy takie rozwiązanie wystarc...
  • Kawały o elektrykach Liczba postów: 8 Grupa: Robimy inst... Kapral wchodzi wieczorem do sypialni rekrutów i pyta: - Który z was był w cywilu elektrykiem? - Ja! - zgłasza się jeden z żołnierzy. - W porządku. Jesteś odpowi...
  • Usługi elektryczne Liczba postów: 78 Grupa: Robimy inst... Prace elektryczne wymagają nie tylko odpowiednich kwalifikacji, lecz także doświadczenia oraz znajomości aktualnych przepisów. Niewłaściwie wykonana instalacja....
  • Obejmy do rur Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Świetną firmą która oferuje wysokiej jakości produkty jak m.in. metalowe opaski, obejmy montażowe SVS, obejmy zabezpieczające złącza STORZ, obejmy mostkowe typ....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20840 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 258

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >