Jakie łączenie instalacji w puszkach ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

21 marca 2010, 13:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaki jest sposób skręcania w puszce? Moze ktoś opisać?
Dzięki

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 kwietnia 2010, 14:35

:o ludzie co wy piszecie za brednie jakie skrętki,po jakimś czasie styk może grzać się i tragedia gotowa.Do tego rodzaju połączeń stosuje się złączki WAGO zapewniają stały docisk (mają sprężynki dociskające)stosuje się je na przewody 1,5m2,2,5m2,nawet 4m2 elektryk pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2010, 11:01

zlaczki samozaciskowe nadaja sie wylacznie tam, gdzie nie ma duzych obciazen, czyli w oswietleniu ... jezeli jest duze obciazenie i do tego dlugotrwale, to kostki skrecane

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2012, 18:59

wago panowie ie raz wago jeszcz

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2012, 19:01

panowie mam pytanko . jesli mam jedno zasilenie doprowasdzone do puszki i chce podzielic na halogeny ,tak aby jedna strona mi palila i druga

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 listopada 2012, 14:22

Ponieważ nie jestem elektrykiem więc może moja opinia będzie miarodajna.
I niestety moje spostrzeżenia są takie że o ile przy oświetleniu złączki typu Wago lub oryginalne Wago dają radę o tyle na obciążeniu zaczynają się topić.
Wymieniałem już 3 razy złączkę idącą do kuchni, w tej chwili będę przerabiał to jedno łączenie na tradycyjne skręcane bo niestety ale złączki nie dają rady

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2013, 19:29

Złączki wago to najgorsze czym można połączyć przewody owszem wygodne ale mało wytrzymałe na obciążenia. Wykonuje dosyć dużo instalacji i jeśli łącze przewody to na skrętek (ryja) lub kostkę. Nie polecam wago.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2013, 19:11

Ja tam wolę wezwać fachowego elektryka. Ostatnio jest to pan Wojtek - tutaj wiecej o nim

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2013, 22:01

Z dobrych elektryków we Wrocławiu polecam firmę

Zgłoś | Cytuj | Link

30 marca 2013, 20:53

Ja mogę polecić firmę Elektrosystem z Krakowa. Tutaj macie ich ofertę

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jaki przewód do internetu, tv i telefonu? Liczba postów: 49 Grupa: Robimy inst... Jeżeli zastanawiacie się nad wyborem reklamy dla swojego biznesu, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie interesujące artykuły na temat reklamy zewn...
  • ogrzewanie elektryczne Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Czy grzejnik łazienkowy na podczerwień może być jedynym źródłem ciepła w łazience? Mam pomieszczenie około 6 m² i zastanawiam się, czy takie rozwiązanie wystarc...
  • Kawały o elektrykach Liczba postów: 8 Grupa: Robimy inst... Kapral wchodzi wieczorem do sypialni rekrutów i pyta: - Który z was był w cywilu elektrykiem? - Ja! - zgłasza się jeden z żołnierzy. - W porządku. Jesteś odpowi...
  • Usługi elektryczne Liczba postów: 78 Grupa: Robimy inst... Prace elektryczne wymagają nie tylko odpowiednich kwalifikacji, lecz także doświadczenia oraz znajomości aktualnych przepisów. Niewłaściwie wykonana instalacja....
  • Obejmy do rur Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Świetną firmą która oferuje wysokiej jakości produkty jak m.in. metalowe opaski, obejmy montażowe SVS, obejmy zabezpieczające złącza STORZ, obejmy mostkowe typ....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20839 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 235

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >