Jakie drzwi zewnetrzne wybrać?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

4 lipca 2017, 07:32

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam ;) Chciałem zapytać Was jakie drzwi zewnetrze wybraliście do swojego domu i czy możecie je polecić? Z góry dzięki! 

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 lipca 2017, 15:23

Cześć, no też nie tak dawno staliśmy przed wyborem odpowiednich drzwi zewnętrznych do domu i w końcu wybór padł na Thermika Felc Listwa produkcji Mikea, bo chyba tak jak mi zależy Ci na dobrej izolacji termicznej. Wypełnione są pianka poliuretanową, do tego posiadaja stałe stworzenie antywyważeniowe i zamek listwowy więc przy rodzinnych wyjazdach ciężko będzie potencjalnym włamywaczom sobie z nimi poradzić. Myślę, że powinienes przynajmniej zerknąć może akurat spodobają ci się bo wybór modeli jest dość spory :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lipca 2017, 12:57

Racja w dzisiejszej dobie trzeba uważać aby dobrze chronić swoj majątek. Najlepiej zacząć od porządnych okien i drzwi. Połaczenie stylu, jakości i zabezpieczeń pozwala spać spokojnie. Drzwi zewnętrzne rownież powinny przyciągać wzrok gości, czyli no takie połączenie byłoby najlepszse. Co do jakości producenta drzwi, Mikea, zgadzam się z poprzednikiem - jakościowo ich drzwi wyróżniają się standardem, są trwałe i dobrze się prezentują wizualnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2017, 09:10

Moim zdaniem na drzwiach zewnętrznych nie ma co oszczędzać. Muszą być barierą nie do przejścia.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lipca 2017, 09:17

No widać, że jednak teraz wszyscy stawiają przede wszystkim na jakość. Najtańsze rozwiązania które nie będą dobrze służyły od razu odpadają. Chłopaki mają rację widać zmieniający się trend, a dobry producent który nie schodzi z jakości to skarb. Pozdrawiam :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lipca 2017, 16:16

Producenci produkują to co kupuje Klient. Nie mniej, nie więcej.
Klient chce taniej - dostaje drzwi tańsze ale niższej jakości, bo po prostu nie da się wyprodukować najlepszych drzwi najniższym kosztem.
Z drugiej strony jeśli Klient szuka jakości towaru to musi liczyć się z tym, że kwota będzie nieco wyższa, ale i jakość drzwi znacznie będzie odbiegała od najniższej serii.
Zobacz sobie różnicę w cenie drzwi o podobnym wyglądzie. Pierwsze to drzwi ramowe o wysokiej trwałości, a drugie to drzwi płytowe przeznaczone dla mniej zamożnego Klienta, który mimo wszystko chce mieć ładnie w domu.

Ramówki: http://erkado.pl/?ch_drzwi=petunia

Płytówki: http://erkado.pl/?ch_drzwi=broadway

Wygląd podobny, a konstrukcja i ceny zupełnie inne. To tak na prawdę Klient wybiera co chce dostać - niższą cenę, czy wyższą jakość.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2017, 15:31

Normalnym jest przecież to, że producent stara się rozwijać jakość swoich produktów. Nawet w drzwiach, które są od lat dobrze rozpoznawalne na rynku, a ich konstrukcja wydawałaby się już skończona zawsze można coś ulepszyć. Przykładem nich będzie Wikęd, który w swojej dobrze przetestowanej przez lata serii Premium dodał jeszcze uszczelkę szczotkową pod skrzydłem aby jeszcze bardziej zminimalizować możliwość przedmuchów w okolicach progu.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Drzwi_energooszcz%C4%99dne
Środkowe zdjęcie to seria Premium z Wikędu.

Źródło: w linku wyżej

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lipca 2017, 19:42

A ja postanowiłem zadbać o to aby mój dom byl zblizony do pasywnego, ale jeszcze jednak energooszczędny, więc potrzebowałem drzwi o najniższych współczynnikach strat ciepła. Tutaj pojawiły się Thermika Pasiv o wynikach nawet poniżej 0,72[W/m2*rok] Posiadaja drewniana ościeżnicę i ciepły próg aluminiowy z przekładką termiczną. Na prawdę najwyższa połka. Mega jestesmy zadowoleni z zakupu drzwi od MIKEA.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lipca 2017, 13:01

W przypadku obiektów użyteczności publicznej najlepiej zdecydować się na drzwi automatyczne. Są one niezwykle praktyczne i funkcjonalne. Tutaj http://www.artbau.com.pl/serwis znajdziecie ciekawą ofertę w tym zakresie i to nie tylko jeśli chodzi o drzwi, ale również o ich serwis.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2017, 10:26

Porek456 tak gadasz o tych drzwiach i ich parametrach po pochwal się DWU, a nie rzucasz takie hasła z powietrza. Na stronie tego producenta nie znalazłem żadnych potwierdzeń tego co piszesz.
Szukaj Deklaracji Właściwości Użytkowych potwierdzających to co pisze producent. Wygląda to np. tak:
http://erkado.pl/wp-content/uploads/2017/07/DWU-Nr-53-drzwi- wewa%CC%A8trzklatkowe.pdf

Wyżej pisałem o drzwiach Herse i ich izolacji akustycznej. Zobacz sobie przedostatni wiersz - Rw=32dB.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna wybrać? Liczba postów: 902 Grupa: Montujemy o... Według mnie warto korzystać z usług specjalistów, aby nie marnować swojego czasu i pieniędzy. Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowych okien lub drzwi do Was...
  • Czy winda towarowa w firmie to dobry pomysł? Liczba postów: 8 Grupa: Montujemy o... Winda to dobry pomysł. Jak nie chcesz za dużo wydać na tą windę to pomyśl o zabudowie kabiny windy
  • Okna do domu Liczba postów: 76 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • okna pcv Liczba postów: 195 Grupa: Montujemy o... Jak szukacie dobrych okien plastikowych w dolnośląskim to polecam wam firmę ekoprofit.
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 519 Grupa: Montujemy o... W przypadku gdy zależy nam na oryginalnym designie, opcją do rozważenia są drzwi wykonane na indywidualne zamówienie. Na temat możliwości personalizacji można p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19927 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 155

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >