Przeglądając inspiracje, zauważyłem, że sufity napinane dają ogromne możliwości, jeśli chodzi o oświetlenie. Można w nich zamontować taśmy LED, punkty świetlne, a nawet stworzyć efekt podświetlenia całej powierzchni. Widziałem też projekty, gdzie sufit wyglądał jak rozgwieżdżone niebo albo delikatnie podświetlona chmura – robiło to niesamowite wrażenie! Myślę, że taki efekt może całkowicie zmienić atmosferę pomieszczenia, zwłaszcza wieczorem. Tylko zastanawiam się, czy w codziennym użytkowaniu to nie jest zbyt „efektowne”. Czy da się to dobrać tak, żeby nie wyglądało przesadnie, a jednocześnie tworzyło przyjemny klimat? Jakie światło najlepiej się sprawdza – ciepłe, neutralne, a może chłodne? Ktoś z Was eksperymentował z takim rozwiązaniem i może doradzić, jak dobrać oświetlenie, żeby nie przesadzić z intensywnością?
Jakie efekty świetlne można uzyskać dzięki sufitom napinanym
Ostatnio na forum
- Kalkulator średniej wspierający rodziców i nauczyc... Liczba postów: 7 Grupa: Pasje forum... Brzi postotni kalkulator (https://www.tvojkalkulator.com/) idealan je alat za kupovinu, omogućujući vam da u sekundi provjerite stvarne cijene na sniženjima. Do...
- Sufity Napinane ML Liczba postów: 1 Grupa: Pasje forum... Sufity napinane to nowoczesne rozwiązanie, które łączy elegancję z funkcjonalnością. Dzięki zastosowaniu specjalnych folii lub tkanin, można uzyskać powierzchni...
- Sklepy z ubraniami Liczba postów: 336 Grupa: Pasje forum... Użytkownik obeli881 napisał: Lubię odkrywać nowe rzeczy w sklepach internetowych. Czasem trafiam na takie perełki, których normalnie bym nie znalazła. Denley ma...
- Przeprowadzki biur Liczba postów: 25 Grupa: Pasje forum... Korzystając z własnych doświadczeń mogę Wam polecić współpracę z firmą https://www.japa-przeprowadzki.com.pl/ Kontaktując się z nimi możecie liczyć na takie usł...
- Rowery i pasja, która łączy ludzi w każdym wieku Liczba postów: 4 Grupa: Pasje forum... Rower to świetny sposób na aktywne spędzanie czasu, budowanie wspomnień i relacji z bliskimi — bez względu na wiek. Czasem fajnie też oderwać się od codziennośc...