Jakie rozwiązanie lepsze? Parkiet czy panele?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

5 grudnia 2008, 12:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Co sądzicie o typach podłogi wymienionych w temacie? Proszę o wasze opinie ponieważ nie wiem na co się zdecydować.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 grudnia 2008, 17:46

oczywiscie, ze parkiet, dobrze polozony jest sto razy lepszy (i drozszy :wink: ) ... panele uklada sie szybko, ale nie sa tak trwale ...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 grudnia 2008, 22:50

parkiet - więcej roboty ale i w przyszłości możliwość renowacji
ewentualnie deska barlinecka

na panele mam uczulenie :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2008, 15:02

Zalety paneli według mnie to:
- łatwość montażu (samemu można zamontować),
- cena - są dużo tańsze,
- łatwość dostępu

Minusy:
- słaba trwałość (nie na lata)

Minusów według jest mało

A parkiet?
Hmmm...tu nie dość, że drogo to jeszcze fachowcy sie cenią, a na końcu dostać dobre deski to cud, cud... :p

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2008, 15:53

Czyli krócej mówiąc panele są lepsze?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 grudnia 2008, 16:46

lepsze??? a pod jakim względem??? w użytkowaniu na pewno nie

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2009, 15:04

Deska i tylko deska - łatwo się ją kładzie i jest bardzo niewymagająca w utrzymaniu. Po myciu nei pozostają żadne smugi, więc warto!

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2009, 15:29

Witam,
Rzeczywiście jest tak jak pisali poprzedni forumowicze: parkiet to łatwość montażu, mniejsza cena, ale i mniejsza trwałość. Parkiet kosztuje więcej, ale jest piękniejszy, trwalszy, można go wielokrotnie rewitalizować. Polecam więc zdecydowanie parkiet. Dobrych parkieciarzy i cykliniarzy znajdziesz na fachowaekipa.pl
Ja właśnie tam znalazłem całkiem niezłych majstrów, którzy mi cyklinowali podłogę i do dziś dnia ona błyszczy. Tak więc polecam
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka podłoga do kuchni? Liczba postów: 235 Grupa: Robimy stro... Na stronie https://epanele24.pl znajdziecie portal informacyjny eDom, który poświęcony jest tematyce domu, budownictwa, remontów i wykończenia wnętrz. Szczegóło...
  • Panele Liczba postów: 160 Grupa: Robimy stro... Polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę, na której znajdziecie sklep internetowy Podłogi24 - quickstep sklep internetowy , który w ofercie posiada panele winylow...
  • Podłogi Liczba postów: 274 Grupa: Robimy stro... A co powiecie o podłogach panelowych oraz bambusowych z drewna egzotycznego? Bo moim zdaniem prezentują się równie fajnie i ciekawie, są ponadczasowe ,a ich sze...
  • Ocena stanu stropu przed wylaniem nowej wylewki Liczba postów: 16 Grupa: Robimy stro... Dzień dobry, Robię generalny remont na poddaszu 22 letniego domu parterowego o powierzchni poddasza 140mkw po podłodze, dachu wielospadowym ze słupami i dachów...
  • Grunt na posadzkę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy stro... Szanowny Panie, Zastosowanie gruntu niesie za sobą wiele korzyści. Grunt sprawia, że powierzchnia jest bardziej stabilna, wolna od zanieczyszczeń, charakteryzuj...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21141 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 226

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */